Au anunțat OFICIAL! ARMATA redevine obligatorie! Se recrutează tineri!

Au anunțat OFICIAL! ARMATA redevine obligatorie! Se recrutează tineri!

16677
Comentariile sunt închise pentru Au anunțat OFICIAL! ARMATA redevine obligatorie! Se recrutează tineri!

Da, armata a redevenit obligatorie, dar în Suedia. Această țară nordică a reintrodus serviciul militar obligatoriu începând cu 2018. Se renunțase la acesta în 2010, dar tara vrea să fie mai bine pregătită pentru a se apăra, informează AFP, citată de Agerpres.

O fostă deputată spunea că serviciul militar obligatoriu va fi restabilit pentru toți cetățenii suedezi născuți după 1999.

Măsura va fi adoptată de parlament, fiind susținută de guvernul de stânga și de opoziția de centru-dreapta.

În anul 2010, Suedia renunțase la serviciul militar obligatoriu, considerat neadaptat nevoilor unei armate moderne. După cinci ani cariera militară nu mai atrăgea prea mult tinerii. După noua lege, circa 4.000 de tineri suedezi ar urma să fie chemați sub drapel în fiecare an.

„Sper că vom găsi o cale spre un mod de recrutare mai stabil, robust și funcțional”, declara ministrul apărării din Suedia, Peter Hultqvist.

Suedia nu este membru al NATO, însă participă la Parteneriatul pentru Pace, program lansat în 1994 pentru a dezvolta cooperarea militară între Alianța Tratatului Atlanticului de Nord și țările nemembre.

Credeți că armata obligatorie ar fi bună pentru tinerii din România? Este o practică învechită? Aveți încredere în NATO și tehnica militară modernă?

Sursa: informatiazilei.ro

Facebook Comments