Pregătiţi-vă pentru sezonul rece cu acest stimulent IMUNITAR natural din MIERE, PROPOLIS, NUCI şi LĂMÂIE

Pregătiţi-vă pentru sezonul rece cu acest stimulent IMUNITAR natural din MIERE, PROPOLIS, NUCI şi LĂMÂIE

- in SANATATE
2909
Comentariile sunt închise pentru Pregătiţi-vă pentru sezonul rece cu acest stimulent IMUNITAR natural din MIERE, PROPOLIS, NUCI şi LĂMÂIE

O dată cu scăderea temperaturilor, apar probleme din cauza numeroaselor virusuri care pot sparge bariera de apărare a sistemului imunitar. Pentru a evita afectarea sistemului imunitar şi implicit instalarea diverselor forme de viroze, răceli sau gripe, specialiştii recomandă pregatirea organismului pentru sezonul rece cu produse naturale.

Produsele apicole sunt recunoscute pentru forţa lor vindecătoare, în special propolisul. Acesta funcţionează ca un antibiotic natural, care luptă împotriva unei game variate de bacterii, fiind, de asemenea, antifungic şi anticancerigen.

Nucile dau acestui preparat mai multă consistenţă, atât în ceea ce priveşte textura, cât şi nutrienţii. Miezul de nucă este deosebit de bogat în proteine, grăsimi bune şi minerale.

Lâmâia este un antibacterian puternic şi unul dintre cele mai alcalinizante alimente. Studiile clinice şi de laborator au arătat că lămâia are capacitatea de a preveni multe boli, inclusiv cancerul.

Cum se prepară stimulentul imunitar natural din miere, nuci, propolis şi lămâie?

Ingrediente

  • 800 g de miere
  • 300 – 350 g de nuci
  • 1 sticluţă de tinctură de propolis (circa 30 ml)
  • 1 lămâie

Preparare

Se pune mierea într-un borcan de sticlă mare. Se adaugă tinctura de propolis. Se stoarce sucul de lămâie şi se adaugă în borcan. Se amestecă pentru o bună omogenizare.

Se zdrobeşte miezul de nucă sau se macină cu ajutorul unui robot de bucătărie sau prin maşina de tocat carne.

Se adaugă miezul de nucă şi se amestecă cu o lingură din lemn până se obţine o pastă cremoasă. Se închide borcanul ermetic şi se păstrează în frigider.

Administrare

Se ia câte 1 lingură dimineaţa şi seara. Pentru copii, doza recomandată este de 2 linguriţe pe zi, una dimineaţa şi una seara.

Dacă răciţi des sau aveţi imunitatea foarte scăzută, puteţi adăuga în preparat şi câţiva căţei de usturoi, zdrobiţi fin. Sursa: lataifas.ro

loading...

Facebook Comments