loading...
NATO în stare alertă! Rusia are aduse la graniţă rachete pentru focoase atomice

NATO în stare alertă! Rusia are aduse la graniţă rachete pentru focoase atomice

2532
Comentariile sunt închise pentru NATO în stare alertă! Rusia are aduse la graniţă rachete pentru focoase atomice

Recent, Rusia a transferat rachete Iskander-M, care pot transporta chiar și focoase nucleare, în enclava Kaliningrad, aflată la frontiera cu Lituania şi Polonia, declara Ministerul rus al Apărării, informează Reuters. Acesta a spus că transferul rachetelor s-a făcut în cadrul unor exerciţii de rutină.

„Aceste sisteme de rachete au fost transferate de mai multe ori în regiunea Kaliningrad; acum sunt transferate în cadrul unui exerciţiu al armatei ruse”, a declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Un reprezentant al serviciilor de spionaj americane a declarat vineri că Rusia a început să transfere rachete de tip Iskander-M în Kaliningrad, considerând manevra ca fiind un gest de nemulţumire faţă de Alianţa Nord-Atlantică.

Konaşenkov a explicat că una dintre rachete a fost expusă intenţionat pentru a fi observată de sateliţii americani de spionaj. „Nu a trebuit să aşteptăm mult până când partenerii noştri americani au confirmat efortul lor revelator”, a comentat oficialul rus.

Sursa: gandul.info

loading...

Facebook Comments