„Au pus ăştia din Uniunea Europeană mâna pe Europa, cu excepţia Rusiei, şi ne tratează pe toţi ceilalţi ca pe nişte colonii.”

„Au pus ăştia din Uniunea Europeană mâna pe Europa, cu excepţia Rusiei, şi ne tratează pe toţi ceilalţi ca pe nişte colonii.”

12398
Comentariile sunt închise pentru „Au pus ăştia din Uniunea Europeană mâna pe Europa, cu excepţia Rusiei, şi ne tratează pe toţi ceilalţi ca pe nişte colonii.”

Cunoscutul analist economic, Ilie Șerbănescu, a prezentat în termeni duri ce au însemnat cei aproape 10 ani de UE pentru România. Afirma că  viața românilor nu s-a schimbat prea mult în bine „60% din familii au toaleta în curte şi acum”.Consideră că statele dezvoltate  ale Europei trăiesc pe seama celorlalte. Au pus mâna pe tot, cu excepţia Rusiei.

Toţi ceilalţi nu sunt nimic altceva decât colonii. “Cu ce a schimbat apartenenţa la UE acest lucru? A schimbat cu ceva? Nu a schimbat cu nimic. E mai bine acum? Nu mai suntem la subdezvoltaţi şi am trecut la dezvoltaţi? Suntem în altă parte decât în coada Europei, adică tot acolo unde eram? Ne luăm înapoi petrolul? Care e şpilul? Că ne ameninţă că nu ne mai primesc în Schengen? Ne-au primit? Nu ne mai dau subvenţii? Când a venit Guvernul tehnocrat s-au terminat şi subvenţiile!”, se întreaba retoric Ilie Şerbănescu.

Din datele prezentate de INS reiese că o treime din gospodăriile din România nu fac faţă cheltuielilor lunare cu veniturile pe care le au românii. Şerbănescu declara că situația era asemănătoare şi în anii.

„Acum au pus ăştia din Uniunea Europeană mâna pe Europa, cu excepţia Rusiei, şi ne tratează pe toţi ceilalţi ca pe nişte colonii. Ei (marile puteri ale Europei – n.r.) de sute de ani trăiesc pe seama altora. De atunci durează situaţia aceasta. Marea Britanie, Franţa, Portugalia, Spania, Olanda, Belgia sunt nişte puteri care au trăit pe seama altora de sute de ani. Ce pretenţii să avem de la ei?”, spune analistul.

Despre o nouă criză economico-financiară, Ilie Şerbănescu zice că recesiune au avut numai marile puteri, România a avut mereu o situație grea. „A fost criză pentru ei (marile puteri ale Europei – n.r.), la noi a fost criză tot timpul. Este bau-baul cu care suntem ameninţaţi. Criză a fost doar la „icoanele astea” de la Bruxelles, la noi a fost tot timpul. A fost vreodată altfel decât este acum? A fost mai bine altă dată? Eu pot să îndrăznesc să spun că a fost la fel. Şi pot să bag mâna în foc că va fi din ce în ce mai rău. De ce? Pentru că presiunea colonialiştilor ăstora de la Bruxelles va creşte. Când ei au intrat într-o criză, aia e adevărata criză când nu au întoarcere şi vor să iasă pe seama noastră, a ăstora nenorociţi”, declara Ilie Şerbănescu pentru publicația Puterea.

Sursa:sokant.ro

Facebook Comments