loading...
O companie se oferă să renoveze penitenciarele pro-bono dacă Guvernul abrogă OUG 13/2017

O companie se oferă să renoveze penitenciarele pro-bono dacă Guvernul abrogă OUG 13/2017

267
Comentariile sunt închise pentru O companie se oferă să renoveze penitenciarele pro-bono dacă Guvernul abrogă OUG 13/2017

Un producător român de materiale de construcții intră în dezbaterea din ultimele zile cu o poziție fermă: promite să doneze materiale pentru reconstrucția și renovarea penitenciarelor dacă Guvernul abrogă în maximum 8 zile OUG 13/2017 care modifică Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

Anunțul a fost publicat pe pagina de Facebook a brandului.

„Dați abrogare, renovăm penitenciare!
Întotdeauna am fost #deajutor pentru copii. Astăzi, se pare că ajutorul trebuie redirecționat către cei mari. De aceea, dacă Guvernul abrogă în maximum 8 zile Ordonanța din noaptea de 31 ianuarie, donăm materiale pentru reconstrucţia şi renovarea penitenciarelor.

Cu cât mai repede, cu atât mai multe penitenciare vor fi modernizate.”, este anunţul postat pe pagina companiei.

Capacitatea de cazare a penitenciarelor din România a ajuns la 150,46 la sută, potrivit unei situaţii a efectivelor din închisori, realizată de ANP.

Cel mai aglomerat este Penitenciarul Iaşi, unde numărul deţinuţilor este mai mare decât dublul capacităţii, cu un indice de ocupare de 217 la sută. Aici, suprafaţa penitenciarului ar permite cazarea unui număr de 699 de persoane cu un spaţiu de patru metri pătraţi pentru fiecare deţinut. La Iaşi, însă, sunt ţinuţi 1.520 de deţinuţi.

Penitenciarul din Iaşi a fost şi locul unde s-au înregistrat primele revolte ale deţinuţilor. Aceştia s-au urcat pe acoperişurile curţilor pentru plimbare şi au refuzat hrana, ameninţând că vor organiza proteste şi mai dure.

sursa: digi24.ro

loading...

Facebook Comments