S-AU AMESTECAT IN MULTIME, AU IESIT LA PROTESTE IMPOTRIVA OUG 13, ACUM IMPOTRIVA GUVERNULUI, TIMP DE 14 ZILE CONSECUTIVE INSA NIMENI NU SE ASTEPTA LA ASTA. O MISCARE CERE AUTONOMIA TRANSILVANIEI, VOR SA RUPA ROMANIA

S-AU AMESTECAT IN MULTIME, AU IESIT LA PROTESTE IMPOTRIVA OUG 13, ACUM IMPOTRIVA GUVERNULUI, TIMP DE 14 ZILE CONSECUTIVE INSA NIMENI NU SE ASTEPTA LA ASTA. O MISCARE CERE AUTONOMIA TRANSILVANIEI, VOR SA RUPA ROMANIA

645
Comentariile sunt închise pentru S-AU AMESTECAT IN MULTIME, AU IESIT LA PROTESTE IMPOTRIVA OUG 13, ACUM IMPOTRIVA GUVERNULUI, TIMP DE 14 ZILE CONSECUTIVE INSA NIMENI NU SE ASTEPTA LA ASTA. O MISCARE CERE AUTONOMIA TRANSILVANIEI, VOR SA RUPA ROMANIA

Atenție! Ce mișcare cere autonomia Transilvaniei și promovează protestele anti-Guvern!

În aceste vremuri tulburi în care se scaldă România, mai multe voci au afirmat că de pe urma protestelor organizate împotriva Guvernului Grindeanu ar putea profita anumite persoane sau grupuri de oameni care doresc dezmembrarea țării.

O dovadă în acest sens poate fi găsită pe Facebook, pe pagina Autonomy for Transylvania. Oamenii care se află în spatele acestui proiect (n.r. – a fost lansată și o petiție referitoare dezlipirea Ardealului de România, semnată de 15.685 de persoane. Vezi: https://www.causes.com/actions/1725889-autonomie-pentru-transilvania) promovează manifestațiile anti-Guvern.

Totodată, pe această pagină, adepții ideii autonomiei Transilvaniei se pot înscrie în Mișcarea AFT – organizație ce stă la baza proiectului. În vara anului 2016, adminul preciza că „AFT există de 5 ani, e o mișcare și nu un partid. AFT a luat mare parte in promovarea autonomiei, regionalismului dar si a identitatii Transilvane. Am distribuit mii de autocolante TS, am strans semnaturi, am organizat flash moburi. Nu avem nimic cu Partidul Civic Maghiar, ci cu PPMT (n.r. – Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania) care e singurul partid regionalist pana acuma. AFT nu va deveni partid, ramane o miscare. In sfarsit nu am revenit la nici un vis, am luptat constant pentru o idee fara comprimis, si asa si vom face”.

Deci, AFT ar colabora cu Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania. Dar asta nu este unica legătură cu lumea politică.

 

Mișcarea care dorește autonomia Transilvaniei a susținut Uniunea Salvați România în alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Membrii AFT au promovat USR-ul în scrutinul din iarna lui 2016 pentru că, în opinia lor, „e un partid fără corupți și fără penali”. „UDMR-ul e corupt, deci cu ei nu ai ce face. Autonomie=Descentralizare, deci pentru toate regiunile”, mai apare scris pe Facebook.

Așadar, din cele arătate mai sus reiese că mișcarea Autonomy for Transylvania consideră că Uniunea Salvați România ar putea-o ajuta să-și ducă la bun sfârșit obiectivele.

Ce dorește, de fapt, AFT?

Potrivit petiției semnate de peste 15 mii de persoane, AFT militează pentru: „Autonomie pentru Transilvania: Banat, Crișana, Maramureș, Ardeal.

Capitala: Cluj

Guvern regional la Cluj, cu control politic si economic pe teritoriul Transilvaniei Autonomă.

 

Facebook Comments