loading...
Investigație de amploare pe piața carburanților. De ce au depășit prețurile fără taxe media UE

Investigație de amploare pe piața carburanților. De ce au depășit prețurile fără taxe media UE

329
Comentariile sunt închise pentru Investigație de amploare pe piața carburanților. De ce au depășit prețurile fără taxe media UE

C onsiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie sectorială pe piaţa carburanţilor, după ce preţurile fără taxe la carburanţi au depăşit uşor media Uniunii Europene.

Ancheta vizează modul în care s-au format preţurile, dar şi cum s-a transpus directiva europeană privind stocurile obligatorii de carburanţi, a declarat luni preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.

,,Preţurile în România fără taxe la benzină şi la motorină sunt mai mari decât în marea majoritate a ţărilor din UE, sunt peste media UE’, ceea ce e un fenomen nou. Pentru că, tradiţional, în România, preţurile fără taxe erau puţin sub media Uniunii Europene”, a declarat Chirițoiu.

”Va fi un an cu decizii semnificative. Mai multe investigaţii se vor finaliza în acest an decât anul trecut şi unele din ele vizează cazuri foarte mari”, a mai spus preşedintele Consiliului.

Anul 2017 a debutat cu noi reduceri de taxe, precum scăderea cotei generale de TVA de la 20% la 19%, şi cu eliminarea supraaccizei la carburanţi, în valoare de 7 eurocenţi/litru.

sursa: realitatea.net

loading...

Facebook Comments