Se rupe UE? Europa cu doua viteze trimite acasa romanii?

Se rupe UE? Europa cu doua viteze trimite acasa romanii?

449
Comentariile sunt închise pentru Se rupe UE? Europa cu doua viteze trimite acasa romanii?

Episodul OUG 13 ne-a vulnerabilizat pozitia de discutii in contextul complicat al Europei cu doua viteze, sustine fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

Episodul OUG 13 ne-a vulnerabilizat pozitia de discutii in contextul complicat al Europei cu doua viteze si, din cauza problemelor interne, Romania nu este in situatia de a avea propuneri si de a negocia strans, sustine fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

In varianta maximala, spune Cristian Diaconescu intr-un interviu acordat Ziare.com, ar fi posibil ca dreptul de decizie al Romaniei sa se refere doar la anumite domenii, de exemplu, protejarea frontierei estice a UE, aspecte care tin de aparare si eventuala creare a unei armate a UE.

Nu este exclus ca romanii care muncesc in strainatate sa fie afectati: „Daca partidele populiste, nationaliste vor influenta actul de guvernare, mai ales in cele 6 state fondatoare ale UE, in mod sigur libera circulatie a fortei de munca va avea de suferit, intr-un mod probabil diferit de la stat la stat”, spune Cristian Diaconescu. „Este posibil ca intr-o Europa complicata sa se sacrifice interesele unor state pentru a se pastra integritatea organizatiei.”

Aici citi interviul integral pe Ziare.com

Facebook Comments