Se vede Zidul Chinezesc din spatiu ? Șase lucruri pe care toata lumea le crede ca fiind adevărate. In realitate nu sunt. Care sunt acestea

Se vede Zidul Chinezesc din spatiu ? Șase lucruri pe care toata lumea le crede ca fiind adevărate. In realitate nu sunt. Care sunt acestea

- in BIZAR, DE ACTUALITATE, DESCOPERIRI, INEDIT, MISTER, STIINTA
2070
Comentariile sunt închise pentru Se vede Zidul Chinezesc din spatiu ? Șase lucruri pe care toata lumea le crede ca fiind adevărate. In realitate nu sunt. Care sunt acestea
zidul Chinezesc

Zidul chinezesc este  vizibil din spațiu? Diamantul cel mai dur material? Este Pluto planetă sau nu? Cine a inventat defapt becul? Iata cateva raspunsuri surprinzatoare.

Este diamantul cel mai dur material natural de pe Pamant?

A fost pana in 2009 cand o echipă internațională a Universității din Shanghai a simulat răspunsul pe care atomii a două minerale foarte dure, lonsdaleitul și diamantul, îl dau atunci când sunt supuși unei presiuni foarte mari. Studiul a demonstrat că lonsdaleitul, un mineral foarte rar, rezistă mai bine decât diamantul la presiune, așa că acesta este considerat acum cel mai dur material de pe Pământ.

 După ce i-a căzut un măr în cap Newton a descoperit gravitația

Pe aproape dar in fapt, lui Newton i-a venit ideea cu gravitația în timp ce privea  un măr căzut din pom. Versiunea reală a intamplarilor este consemnată în manuscrisul lui William Stukeley de un anticar englez. El a dedus ca o forta atrage marul si de aceea cade. Atunci si-ar fi pus intrebarea: “De ce nu cade Luna peste noi?”

Se vede Zidul Chinezesc din spatiu ?

Cu toate ca este cea mai mare construcție umană ridicată vreodată (măsoară 6.700 de kilometri lungime), Marele Zid Chinezesc nu este vizibil cu ochiul liber de pe Lună. Asta ar înseamna să distingem un fir cu diametrul de un milimetru de la 38 de kilometri! S-a descoperit asta in anul 2003, când Yang Liwei, primul chinez care a călătorit în spațiu, a declarat dezamăgit că nu a putut vedea zidul din naaveta cu care zbura.

Este Pluto o planetă sau nu ?

In anul 2006, Pluto nu mai este considerată planetă propriu-zisă, ci planetoid. De atunci s-au descoperit numeroase obiecte celeste, de mărime comparabilă (Eris) sau chiar mai mică decât mărimea lui Pluto, care gravitează și mai departe de Soare. Dacă amfi considerat Pluto o planetă, ar trebui să includem multe alte corpuri în această categorie.

Isi schimbă Cameleonii culoarea în funcție de mediu ?

Cameleonii iși schimbă culoarea pentru a comunica. De exemplu, unii cameleoni se acoperă de pete galbene când sunt furioși si alții devin cenușii când le este frica. Pentru aceste reptile, schimbarea culorii este și un mod de a-și regla temperatura, astfel atunci când devin închise la culoare, absorb mai multă căldură.

 A inventat Thomas Edison becul?

La vandut insa nu la inventat el.  În 1878 Joseph Swan a inventat o lampa care folosea un bec incandescent. Swan se afla în Regat, Edison în Statele Unite. Imediat ce inventatorul american a descoperit că Swan i-a luat-o înainte, a lansat o campanie de publicitate mincinoiasa pentru a arăta tuturor că el este, de fapt, inventatorul. Joseph Swan fiind  mult mai interesat de știință decât de bani, i-a permis lui Thomas Edison să-i comercializeze descoperirea remarcabila. sursa: digi24.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments