Mi-e dor de ROMANIA! Va prezentam un loc SFANT din minunata noastra tara care iti va taia respiratia: Peștera Sfântului Andrei!

Mi-e dor de ROMANIA! Va prezentam un loc SFANT din minunata noastra tara care iti va taia respiratia: Peștera Sfântului Andrei!

- in DE ACTUALITATE, EDUCATIE SI CULTURA, INEDIT, ISTORIE, SOCIAL
2026
Comentariile sunt închise pentru Mi-e dor de ROMANIA! Va prezentam un loc SFANT din minunata noastra tara care iti va taia respiratia: Peștera Sfântului Andrei!
Peștera Sfântului Andrei

Aktualnews.ro a fost in plimbare la aer curat. Si nu oriunde ci in acel loc unde a poposit si s-a nevoit sfantul care a crestinat tarisoara noastra, Peștera Sfântului Andrei. Ca sa va demonstram cat de frumoasa este Romania, am surprins imagini din acest loc sfant pentru acei dintre dumneavoastra care nu ati avut ocazia de a ajunge prin aceste locuri.

Va invitam in cele ce urmeaza la o calatorie prin intermediul imaginilor pe aceste sfinte si minunate meleaguri romanesti. Dupa ce veti fi parcurs alaturi de noi toate fotografiile, ne-am dori sa exclamati : Mi-e dor de Romania!

sfantul andrei

Sub numele de Peștera Sfântului Andrei este cunoscută o mănăstire dobrogeană, situată în apropierea localității Ion Corvin din județul Constanța.

sfantul andrei

Este construită în jurul unei peșteri în care tradiția populară susține că a trăit și a creștinat Sfântul Apostol Andrei.

pestera sf andrei

Peștera se găsește la mai puțin de 2 kilometri de „Cișmeaua Mihai Eminescu” și la apoximativ 4 kilometri de șoseaua Constanța – Ostrov, fiind clasată ca monument istoric cu codul CT-IV-a-A-20990.

biserica

După ce în timpul stăpânirii otomane peștera a fost uitată, prin 1943 a fost redescoperită de preotul Constantin Lembrău, împreună cu avocatul Ion Dinu, pentru ca în 1944 peșterea să fie resfințită și redată cultului, prin construirea unei turle și a unui zid de protecție.

pestera sf andrei

Dar a căzut în uitare până după 1989, când s-au reînceput lucrările de dezvoltare a ansamblului monahal, care continuă și actualmente.

pestera icoana

Sfantul Apostol Andrei era fiul lui Iona pescarul din cetatea Betsaidei de pe malul lacului Ghenizaret.

pestera altar

Era fratele Sfantului Apostol Petru si era din aceeasi cetate cu Sfantul Apostol Filip. Sfantul Apostol Andrei a fost mai intai ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul impreuna cu Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan.

pestera pat

Dupa patimile Mantuitorului, dupa Rastignire, dupa Inviere, Inaltare si Pogorarea Sfantului Duh, Sfintii Apostoli au tras la sorti fiecare in ce zona sa propovaduiasca credinta.

paun

Astfel Sfantului Apostol Andrei i-au cazut sorti sa propovaduiasca in general in tarile din jurul Marii Negre, aici incluzand si Scythia Minor din acea vreme sau Dobrogea de astazi.

intrare sf andrei

Sfantul Apostol Andrei a ajuns in cetatea Tomisului, cum se numea atunci Constanta de astazi, intre anii 60 si 63.

carare

Cetatea fiind foarte aglomerata si am putea spune, intr-o oarecare masura, de frica romanilor care pe atunci ii prigoneau pe crestini, ei deja facandu-si prezenta in Tomis, Sfantul Apostol Andrei impreuna cu doi ucenici pe care i-a ales din cetate si care cunosteau foarte bine zona Dobrogei s-a retras aici la aceasta pestera.

parau

Dupa ce i-a botezat pe primii crestini, pe primii martiri, daca vreti, ai Dobrogei, de aici impreuna cu cei doi ucenici a plecat si a propovaduit credinta in toata Dobrogea, pestera fiind folosita am putea spune noi ca “sediu”.

izvor mihai eminescu

De aici Sfantul Apostol Andrei a plecat spre regiunile Ucrainei si Kievului de astazi.

izvor mihai eminescu

Dar acolo, spre deosebire de poporul dac, a intampinat foarte mari greutati deoarece a intalnit un popor salbatic, mai bine zis triburi care l-au tinut inchis si care l-au batut atat de tare pe Sfantul Apostol incat erau strujite sau erau sfaramate toate madularele trupului.

izvor eminescu

Dar noaptea, venind Mantuitorul si vindecandu-l, scotandu-l din temnita, a doua zi Sfantul Apostol Andrei era din nou sanatos in cetate. Vazand toate acestea, numai asa, acei salbatici au crezut in cuvantul spus de Sfantul Apostol Andrei.

mihai eminescu

Intorcandu-se din zona Kievului iarasi in Dobrogea si vazand ca aici toate lucrurile sunt bune Sfantul Apostol Andrei a plecat de-aici spre sudul peninsulei balcanice, mai precis a ajuns la Patras, in Grecia unde a fost rastignit pe o cruce in forma de X.

icoana sf andrei

loading...

Facebook Comments