Povestea primei dispariţii misterioase în Triunghiul Bermudelor, “Zborul 19”. Care au fost ultimele cuvinte ale comandantului echipajului

Povestea primei dispariţii misterioase în Triunghiul Bermudelor, “Zborul 19”. Care au fost ultimele cuvinte ale comandantului echipajului

- in DESCOPERIRI, EDUCATIE SI CULTURA, MISTER
1777
Comentariile sunt închise pentru Povestea primei dispariţii misterioase în Triunghiul Bermudelor, “Zborul 19”. Care au fost ultimele cuvinte ale comandantului echipajului
flight

Evenimentul din data de 5 decembrie 1945 a dat naştere unor mituri, care continuă să fascineze şi astăzi amatorii de fenomene neobişnuite.

Puţină lume ştie că legendele legate de dispariţiile misterioase din apropierea aşa-numitului “Triunghi al Bermudelor” au apărut pentru prima dată în anul 1945. Primul eveniment asociat cu această zonă a fost dispariţia unui grup de 5 bombardiere americane, cunoscut în istorie ca “Zborul 19”.

Niciunul dintre membrii echipajului nu a fost găsit. Mai mult decât atât, aeronava ce avea misiunea de a salva militarii a dispărut fără urmă. Ce s-a întâmplat atunci, nimeni nu poate şti, însă dispariţia misterioasă a Zborului 19 continuă să fascineze imaginaţia pasionaţilor de mituri chiar şi în ziua de astăzi.

Totul a început în dimineaţa zilei de 5 decembrie 1945, când cinci bombardiere de tip TBM Avenger au decolat de pe pista aerobazei din Ft. Lauderdale, Florida. La bordul fiecărui avion se aflau câte trei militari. Grupul de zbor, denumit Flight 19, avea misiunea de a întreprinde simulări de bombardare a unor ţinte localizate în puncutul Hens and Chickens Shoals. De aici, aeronavele trebuiau să se îndrepte spre insula Grand Bahama, iar mai apoi să se întoarcă la baza militară de unde au decolat.

La ora locală 14:30, aparatele de zbor au bombardat ţinta avută în raza de acţiune, fără a întâmpina dificultăţi. În momentul în care s-au îndreptat spre nord, a avut loc un eveniment neobişnuit. Avioanele Zborului 19 au ajuns deasupra unei zone din largul coastei Floridei, unde o furtună puternică a început să izbucnească aproape ca din senin.

“Nu ştiu unde ne aflăm. Busolele pe care le am nu mai funcţionează, pentru că încerc să caut Ft. Lauderdale şi nu reuşesc”, transmitea prin staţia radio locotenentul Charles C.Taylor, comandantul Zborului 19. La scurt timp după receptarea acestui mesaj, controlorii de trafic aerian pierdeau definitiv legătura cu echipajul celor cinci aeronave.

În jurul orei 19:30, marina americană a trimis două avioane de tip PBM Mariner pentru a identifica bombardierele dispărute. După doar 20 de minute, aeronavele salvatoare nu au mai putut fi identificate pe radar. Cei 13 membrii ai echipajului care se aflau la bord nu au mai fost găsiţi vreodată.

În dimineaţa zilei de 6 decembrie, peste 300 de nave şi avioane au fost trimise pentru a identifica locul unde aeronavele Zborului 19 au dispărut. Membrii echipei de salvare au petrecut cinci zile pentru a cerceta zona. Întregul efort s-a dovedit a fi în zadar. Atât aeronavele cât şi membrii echipajului dispăruseră fără urmă.

Evenimentul din data de 5 decembrie 1945 a dat naştere unor mituri, care continuă să fascineze şi astăzi amatorii de fenomene neobişnuite. Începând cu anii ’60 zona în care Zborul 19 a dispărut urma să fie cunoscută sub numele de “Triunghiul bermudelor” sau “Triunghiul Diavolului”. Sursa: descopera.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments