Nefumătorii primesc șase zile de concediu în plus. Motivul din spatele deciziei

Nefumătorii primesc șase zile de concediu în plus. Motivul din spatele deciziei

- in EXTERNE
1039
Comentariile sunt închise pentru Nefumătorii primesc șase zile de concediu în plus. Motivul din spatele deciziei
fumator

O companie japoneză le oferă angajaților nefumători șase zile de concediu plătit în plus, după ce aceștia s-au plâns că muncesc mai mult decât colegii lor care ies în pauza de fumat.

Compania Piala Inc., cu sediul în Tokyo, a introdus această politică din luna septembrie, iar angajații par foarte mulțumiți de inițiativă.

„Pe la începutul anului, unul dintre angajații nefumători a lăsat o reclamație în cutia cu sugestii a companiei, în care preciza că pauzele pentru fumat creează probleme. Directorul nostru a văzut comentariul și a fost de acord cu observația angajatului, astfel că am decis să le acordăm nefumătorilor zile libere suplimentare, ca să compenseze”, a declarat Hirotala Matsushima, purtător de cuvânt al companiei, pentru The Telegraph.

Nemulțumirea angajaților nefumători era legată de faptul că ceilalți colegi pierdeau aproximativ 15 minute pentru fiecare pauză de fumat, întrucât sediul companiei este la etajul 29 al unei clădiri din Tokyo, iar ca să meargă să fumeze, ei trebuiau să ajungă la subsolul clădirii.

„Sper că angajații vor fi încurajați să renunțe la fumat prin această măsură, care vine în locul penalizărilor”, a spus directorul companiei, Takao Asuka.

Astfel, în peste o lună, cel puțin 30 dintre cei 120 de angajați au profitat de zilele libere suplimentare de care beneficiază. Totodată, patru persoane au renunțat la fumat.

Potrivit Organizației Modiale a Sănătății, 21.7% dintre adulții japonezi sunt fumători. Astfel, companiile japonzeze încearcă să sporească eforturile de a proteja fumătorii pasivi. Sursa: stirileprotv.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments