Noi tensiuni între Rusia şi SUA. Un avion american de spionaj a fost interceptat de o aeronavă rusească în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre

Noi tensiuni între Rusia şi SUA. Un avion american de spionaj a fost interceptat de o aeronavă rusească în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre

- in EXTERNE, razboi
1777
1
su-27

Un avion de lupta rus Su-27 a interceptat luni avion american de spionaj deasupra Mării Negre, a anunţat luni ministerul apărării de la Moscova. Ştirea a fost difuzată de agenţia de presă rusă RIA si preluată de Reuters.

Pentagonul a reclamat că pilotul rus a zburat periculos de aproape, la doar 1,5 metri, de avionul american.

Avionul rus „s-a angajat într-o interacţiune nesigură cu un avion EP-3 al SUA în spaţiul aerian internaţional, apropiindu-se la cinci picioare (1,5 metri) şi traversând direct prin faţa rutei de zbor a EP-3”, susţine partea americană, relateaza digi24.ro.

Departamentul Apărării de la Washington a protestat, arătând că avionul spion american EP-3E Aries II nu a intrat în spaţiul aerian al Rusiei.

De cealaltă parte, Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că aeronava spion a fost interceptată în spațiul aerian al Rusiei, iar pilotul său a efectuat toate manevrele conform protocolului.

Instituţia a adăugat că „o ţintă neidentificată aeriană” a fost detectată în timp ce se apropia de spaţiul aerian rusesc.

„Un avion de război Su-27 a fost trimis pentru a intercepta ţinta şi s-a apropiat de avion la o distanţă sigură şi a identificat avionul ca fiind un ER-3E american. Echipajul avionului a raportat informaţiile şi a zburat alături de avionul american pentru a se asigura că acesta nu încalcă legile spaţiului aerian rusesc”, a spus ministrul, potrivit news.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments

1 Comment

  1. Nui ceva nou marile puteri sondeaza ce arme noi se construesc DAR acesti nebuni ai lumi uita de puterea divina ,Armele lor pot fi dezactivate de un Fullger divin sau un cutremur de mare putere si cum ei sta la panda chear langa puterniicile si ucigasele arme vor muri primi cei saraci sunt protejati de bunul dumezeu ,tot timpul ei sunt expusi unor presiuni bolnave ,in care victimme tot ei cad.

Comments are closed.