Ce a făcut un hoț după ce s-a instalat într-o casă din Vrancea. Proprietarul e stupefiat

Ce a făcut un hoț după ce s-a instalat într-o casă din Vrancea. Proprietarul e stupefiat

- in INEDIT
1211
Comentariile sunt închise pentru Ce a făcut un hoț după ce s-a instalat într-o casă din Vrancea. Proprietarul e stupefiat
casa pradata de hoti

O poveste ca cele din filme s-a întâmplat în comuna vrânceană Gura Caliţei. Pentru cititori, totul va fi foarte comic, dar pentru cei păgubiţi nu este deloc amuzant. Este vorba de o casă prădată de un hoţ, din satul Dealul Lung, comuna Gura Caliţei. Până aici, nimic neobişnuit, pentru că în ziua de astăzi citim şi auzim tot felul de ştiri de genul acesta, dar citiți tot textul pentru a afla ce și cum s-a întâmplat!

Doi tineri din Vrancea, Irina şi Marian Voicu, care moşteniseră o casă în satul Dealul Lung, dar nu locuiau în ea, au fost anunţaţi de un vecin că imobilul a fost jefuit, scrie Monitorul de Vrancea. Au cerut ajutorul poliţiştilor iar hoţul a fost găsit în scorbura unui copac. Rudele acestuia au încercat să îl protejeze, dar în final omul a fost prins, chiar de catre proprietarul casei. Lipsit de ajutor în acel moment, Marian a decis să ceară sprijinul unui vecin pentru prinderea hoţului. Într-un final, Marian a prins hoțul…

A recunoscut că el a spart casa, a făcut dezordine, a făcut mâncare acolo şi a stat aproape o săptămână în casă. Cât a fost zăpadă şi viscol, el a stat în casă. Uşile erau închise cu lacăt, dar a spart un geam şi a intrat pe acolo. Tot pe geamuri a intrat şi în restul camerelor din care a furat diferite lucruri şi obiecte. S-a îmbrăcat cu hainele noastre, cu ce aveam pe acolo, s-a schimbat, a făcut focul, şi-a făcut mămăligă, a mâncat ouă, cartofi… a stat ca la el acasă. Şi-a făcut nevoile în casă, în sticle de 6 litri, ca să nu iasă afară pe zăpadă, să facă urme“, a relatat proprietarul.

Hoţului i s-a făcut apoi sete, aşa că a început să dea lucruri din casă la schimb pe băutură. „Din ce a găsit pe acolo, mai exact un topor, o secure, scaune, pături, cuverturi, preşuri noi, le-a luat şi le-a vândut sau le-a dat pe băutură”, spune proprietarul.

Poliţia, Alo, unde-i Poliţia?

„Între timp, poliţia a văzut ce s-a întâmplat în casă, a făcut câteva poze şi a plecat la un alt caz, în pădure. Eu am sunat la 112 după ce l-am prins, mi-a făcut legătura la Judeţeană, apoi a rămas că mă vor suna cei de la Gugeşti, Dumbrăveni. Au trecut vreo 20 de minute, dar nu m-a sunat nimeni. Am sunat iar la 112. «Doamnă, aţi zis că mă sună cineva. Nu m-a căutat nimeni. Ce fac cu ăsta? L-am prins! Ce-i fac? Stau cu el în braţe?» Eu mă gândeam că se întorc repede poliţiştii cu care am venit, nu ştiam că sunt la un alt caz. Într-un final am primit numărul de serviciu al unuia din cei doi, care fusese la casă cu socrii, şi mi-a spus că nu poate face nimic. «Chiar dacă este furt, prejudiciul este mic. Intră şi tu pe internet, caută Codul Penal şi citeşte acolo, vezi care-i treaba!». Eu l-am prins cu gândul că vine să-l ia şi îl duce să-l ancheteze ca să spună tot şi să recuperez bunurile, că timpul trece şi nu le mai recuperezi. Chiar dacă sunt chestii mărunte, pentru mine contează, e dreptul meu, e casa mea“, povesteste Marian.

Din tot prejudiciul, bărbatul a recuperat doar un sac cu patru pături. Reprezentanţii IPJ Vrancea spun că în acest caz se fac cercetări. „La data de 30 ianuarie anul curent, lucrătorii din cadrul postului de Poliţie Gura Caliţei au fost sesizaţi de un bărbat din comuna Gugeşti cu privire la faptul că în imobilul său nelocuit, din comuna Gura Caliţei, au pătruns persoane necunoscute şi au sustras bunuri de uz gospodăresc. În cauză, a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat“, a declarat agent şef adjunct Paula Enache, din cadrul Biroului de presă al IPJ Vrancea, pentru Monitorul de Vrancea.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments