INFORMARE METEOROLOGICĂ. Muntenia și Dobrogea sub COD GALBEN de ninsori viscolite și vânt puternic

INFORMARE METEOROLOGICĂ. Muntenia și Dobrogea sub COD GALBEN de ninsori viscolite și vânt puternic

- in NEWS
1091
Comentariile sunt închise pentru INFORMARE METEOROLOGICĂ. Muntenia și Dobrogea sub COD GALBEN de ninsori viscolite și vânt puternic
viscolViscol în Bărăgan. FOTO: Adevărul

Meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), au emis o avertizare cod galben de ninsori şi vânt puternic, valabilă de duminică dimineaţa, de la ora 6:00, până luni, la ora 4:00.

În intervalul menţionat în sudul şi în estul Munteniei, precum şi în cea mai mare parte a Dobrogei vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10…15 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local mai consistent îndeosebi în judeţele Călăraşi şi Constanţa”, conform ANM.

Vor fi intervale de timp în care ninsoarea va fi asociată cu intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, astfel încât aceasta va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută. Pe litoral rafalele vor depăși 60…65 km/h, dar precipitațiile vor fi mixte.

.In zona : Județul Constanța: Constanța, Eforie, Mangalia, Năvodari, Ovidiu, Techirghiol, 23 August, Agigea, Albești, Corbu, Costinești, Cumpăna, Istria, Limanu, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Pecineaga, Săcele, Topraisar, Tuzla;
Județul Tulcea: Sulina, C.A. Rosetti, Chilia Veche, Crișan, Jurilovca, Mahmudia, Maliuc, Murighiol, Sfântu Gheorghe;
Se vor semnala : – intensificări ale vântului, cu rafale de 55 – 65 km/h
Fenomene asociate : – precipitații sub formă de ploaie, cu tendință de transformare în lapoviță și ninsoare, pe alocuri mai consistentă.

» Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.
» Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.
» Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.
» Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments