Pe această fetiță o cheamă Marinela și este din Bihor. La doar 9 anișori, străbate zilnic 10 km pe jos până la școală ca să învețe. ”După ce își termină temele o ajută pe mama ei în gospodărie sau ajută la creșterea surioarei ei de 10 luni”

Pe această fetiță o cheamă Marinela și este din Bihor. La doar 9 anișori, străbate zilnic 10 km pe jos până la școală ca să învețe. ”După ce își termină temele o ajută pe mama ei în gospodărie sau ajută la creșterea surioarei ei de 10 luni”

- in SOCIAL
1150
Comentariile sunt închise pentru Pe această fetiță o cheamă Marinela și este din Bihor. La doar 9 anișori, străbate zilnic 10 km pe jos până la școală ca să învețe. ”După ce își termină temele o ajută pe mama ei în gospodărie sau ajută la creșterea surioarei ei de 10 luni”
marinela

O fetiță de 9 ani, din satul Tomnatic, județul Bihor, face un efort mare și pentru un adult pentru a merge la școală.

Marinela Troiac face zilnic câte 10 kilometri pe jos ca să învețe. Părinţii Marinelei au, în total, 9 copii, cel mai mare avand 23 de ani, iar cel mai mic 10 luni și nu au posibilitatea să-i plătească transportul, relatează bihon.ro.

Simona Kadas, atletă și președinta unei asociații umanitare, și-a propus să ajute familia.

”Domnul Milan (tatăl Marinelei – n.n.) este de origine slovacă, el venind pe aceste meleaguri ca să muncească la pădure la lemne, și îndrăgostinde-se de Florica (actuala soție), a rămas aici întemeindu-și o familie cu dânsa. Copiii cei mari (3 la număr) fac școala în Aleșd, stau în chirie și se descurcă cum pot, iar ceilalți 6 stau cu părinții. Părinții nu lucrează și trăiesc din ajutor social și din alocațiile copiilor”, descrie Simona Kadas situaţia familiei.

Dintre toți membrii familiei, cea care i-a atras atenţia în mod special este Marilena. ”Ea stătea timidă într-un colț, m-am apropiat de ea și cu o voce caldă mi-a răspuns că are 9 ani. Îi place foarte mult școala și pentru asta face un sacrificiu mare, ea merge zilnic 5 km pe jos pâna la școala din satul vecin-Zece Hotare. Deci zilnic parcurge 10 km pentru a face carte și a deveni cineva în viață. Materia ei preferată este matematica. După ce își termină temele o ajută pe mama ei în gospodărie sau ajută la creșterea surioarei ei de 10 luni. Este un copil harnic atât la învățătură, cât și la în treburile casei”, povesteşte Simona Kadas.

”Din păcate condițiile în care crește Marilena nu sunt tocmai bune pentru dezvoltarea și creșterea unui copil de 9 ani. Toată familia stă înghesuită într-o casă cu două camere, nu au apă în casă, iar baia este în curte. Cu toate acestea, Marilena este plină de viață, ușor timidă, dar sociabilă și dorește să ajungă cineva în viață”, spune atleta.

Simona Kadas e prima care o încurajează să-şi urmeze visul.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments