FĂRĂ PRECEDENT! Anunț OFICIAL pentru românii din străinătate. Decizia naște CONTROVERSE în toată Europa

FĂRĂ PRECEDENT! Anunț OFICIAL pentru românii din străinătate. Decizia naște CONTROVERSE în toată Europa

- in AUTO, DE ACTUALITATE, ECONOMIE, EXTERNE, INEDIT, POLITICA, SOCIAL
733
Comentariile sunt închise pentru FĂRĂ PRECEDENT! Anunț OFICIAL pentru românii din străinătate. Decizia naște CONTROVERSE în toată Europa
oficial
Anunț OFICIAL. Românii din Germania vor fi nevoiți să suporte o nouă taxă din 2019. Camera superioară a Parlamentului german a aprobat, în cursul zilei de vineri, o lege prin care șoferii germani urmează să plătească o taxă de circulație, în timp ce străinii vor fi taxați pentru folosirea autostrăzilor.

Numai că germanii nu vor plăti efectiv taxa, care urmează să fie dedusă din cea anuală, ci numai străinii. Votul a pus capăt unui proces legislativ vechi de patru ani, pe parcursul căruia taxa, numită pe infrastructură, a fost blocată de către Comisia Europeană în 2015, pe motiv că i-ar dezavanta pe automobiliştii străini, contrar legislaţiei europene.

Taxa a fost un proiect major al aripii conservatoare a coaliţiei de guvernământ, Uniunea Creştin Socială (CSU), partenerul bavarez al Uniunii Creştin Democrate (CDU) al cancelarului Angela Merkel, şi al ministrului Transporturilor Alexander Dobrindt.

Proiectul este criticat de Austria, Olanda şi Belgia, care au avertizat că vor lua măsuri legale.„Consider că această taxă este discriminatorie şi nu corespunde legislaţiei europene. Ştim acum că Germania a aprobat o taxă pentru străini”, a spus ministrul austriac al Transporturilor, Minister Jorg Leichtfried.

Guvernul Austriei intenţionează să dea în judecată Germania la Curtea Europeană de Justiţie.

Pentru automobiliștii străini, legea prevede costuri mai mici pentru vignetele pe durate scurte care cel mai probabil vor fi utilizate de vizitatori, prețurile variind între 2,50 și 25 de euro pentru o vignetă valabilă 10 zile, în funcție de cât de poluant este automobilul, și între 7 și 50 de euro pentru o vignetă valabilă două luni. Taxele vor fi plătite electronic şi verificate prin sondaj, anunță Digi24.

loading...

Facebook Comments