Fiţi atenţi! Dacă în timp ce fierbe supa de carne se formează multă spumă…

Fiţi atenţi! Dacă în timp ce fierbe supa de carne se formează multă spumă…

- in CULINAR
2342
Comentariile sunt închise pentru Fiţi atenţi! Dacă în timp ce fierbe supa de carne se formează multă spumă…
supa

De regulă noi punem carnea pe foc şi, atunci când apa începe să fiarbă, imediat înlăturăm spuma care se formează. Această spumă nu reprezintă altceva decât proteine supuse procesului de coagulare.

Atunci când carnea este pusă la fiert iniţial în apă rece, aceste proteine, dar şi sărurile minerale, se dizolvă apă. În cazul în care carnea e pusă deodată în apa clocotită, ele rămân predominant în carne.

Astfel, dacă vreti sa aveti un bors gustos, vă recomandăm să puneţi carnea la fiert iniţial în apă rece. Dar dacă veţi folosi doar carnea, puneţi-o direct în apă fierbinte. Şi nu vă grăbiţi să înlăturaţi spuma, căci ea conţine valoare nutritivă pe care o transmite supei.

Apropo, ca spuma să nu vă țină în suspans, puneţi în vasul în care fierbe carnea o ceapă. În acest fel spuma nu se va mai ridica la suprafaţă.

De asemenea atrageţi atenţia dacă spuma este deschisă sau închisă la culoare. Cea de culoare închisă conţine celule de sânge şi trebuie înlăturată.

Iată şi alte câteva secrete de pregătire a unei zemi gustoase:

1. Dacă din întâmplare aţi pus prea multă sare în supa, adăugaţi pentru câteva minute un pumn de orez înfăşat în tifon.

2. Dacă veţi fierbe carnea la foc mic, borsul va fi mai gustos, iar dacă o veţi face la foc mare, un gust mai pronunţat va avea carnea.

3. Sarea se adaugă în zeama de carne cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, în cea de peşte – la începutul fierberii, în cazul ciupercilor – cu doar câteva minute înainte de a fi gata.

4. Dacă spuma s-a lăsat la fundul vasului, turnaţi o cană de apă rece, iar după ce aceasta se va ridica la suprafaţă ea trebuie înlăturată daca e de culoare inchisa.

5. Reţineţi că apa rece adăugat în vas înrăutăţeşte gustul borsului, iar apa clocotită nu.

6. Fiertura din coji de ceapă nu doar colorează borsul, dar îl și face mai nutritiv.

7. Gustul borsului de carne va deveni și mai intens dacă la sfârșitul fierberii veți adăuga usturoi pisat.

8. Scoateți frunza de dafină din zeamă, imediat ce aceasta este gata.

9. După fierbere, borsul de pește se lasă 20 de minute înainte să fie strecurat.

10. Dacă veți adăuga făină prăjită în zeamă, atunci aceasta va ieși mai consistentăm, în plus nu se va distruge vitamina C. sursa: perfect-ask.com

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments