20 de copii, blocaţi pe munte din cauza zăpezii. Pericol de avalanşă în Parâng

20 de copii, blocaţi pe munte din cauza zăpezii. Pericol de avalanşă în Parâng

- in DE ACTUALITATE
833
Comentariile sunt închise pentru 20 de copii, blocaţi pe munte din cauza zăpezii. Pericol de avalanşă în Parâng

20 de copii care se aflau într-o tabără la munte au rămas blocaţi în Parâng. Ei au fost coborâţi de salvamontişti şi de jandarmii montani pe jos, deoarece alimentarea cu energie electrică a funcţionat cu intermitenţe.

Iniţial, copiii ar fi trebuit să fie coborâţi cu telescaunul, dar salvamontiştii nu au vrut să rişte oprirea instalaţiei de transport pe cablu şi au organizat transportul pe jos. Copiii au fost preluaţi de autoturisme în zona de îmbarcare a telescaunului, până la drumul judeţean care ajunge în Petroşani şi care este practicabil, a transmis Radio România Reşiţa.

De asemenea, mai multe persoane care au urcat la cabanele din zona Rusu ca să admire peisajul de iarnă au dificultăţi în a se întoarce în oraş, din cauza troienelor formate de vânt pe drum. În plus, acestea nu sunt echipate corespunzator pentru condiţiile meteo dificile din această perioadă.

Salvamontiştii le recomandă turiştilor care intenţionează să ajungă la munte să se echipeze în mod adecvat şi să nu se aventureze în zone pe care nu le cunosc sau pe trasee care pot deveni periculoase.

Sursa: radioresita.ro

 

loading...

Facebook Comments