Alertă internatională! Rusia va ataca în curând Occidentul: Ministrul de externe german confirmă ca situația este mai GRAVĂ decât în timpul Războiului Rece

Alertă internatională! Rusia va ataca în curând Occidentul: Ministrul de externe german confirmă ca situația este mai GRAVĂ decât în timpul Războiului Rece

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE, POLITICA
7494
Comentariile sunt închise pentru Alertă internatională! Rusia va ataca în curând Occidentul: Ministrul de externe german confirmă ca situația este mai GRAVĂ decât în timpul Războiului Rece

I ntre Rusia și țările din Occident ar putea izbucni un Al Treilea Război Mondial din cauza intereselor divergente ale celor două tabere pe frontul din Siria, situația putând fi comparată cu Criza Rachetelor din Cuba, de acum o jumătate de secol, după cum relatează presa din Rusia.

“Imaginați-vă că Statele Unite ar ajunge să facă ceea ce își doresc de mult și să îl atace în mod intenționat și direct pe Assad. Rusia va trebui să ia în considerare protejarea aliatului său ori chiar o lovitură împotriva americanilor, dar acest lucru ar provoca Al Treilea Război Mondial. Rusia poate câștiga enorm de pe urma războiului din Siria, dar poate pierde la fel de mult. În Siria se joacă un joc uluitor de periculos”, se arată în tabloidul rusesc, Maskovsky Komsomolet.

Ministerul Apărării din Rusia a confirmat la sfârșitul săptămânii trecute că mai multe baterii de rachete Iskander, cu capacități nucleare au fost mutate în  Kaliningrad, in apropiere de granița cu Polonia, potrivit International Business Times.

Ministrul lituanian a declarat că scopul acestei mișcări a fost de a „obține concesii din partea Occidentului. SUA și NATO au avut dispute intense cu Rusia, în ultima vreme, în special din cauza Siriei și a Peninsulei Crimeea.

In schimb, ministerul rus al Apărării a declarat că noile amplasamente ale rachetelor nucleare fac parte dintr-un exercițiu militar și au mai fost utilizate, scrie BBC.

Kaliningrad  este o enclavă rusească între Polonia și Lituania. Sistemul Iskander are o rază de acțiune de până la 700 de km și poate ajunge până la Berlin. Ministrul polonez al Apărării,  Antoni Macierewicz, a catalogat acțiunile Rusiei ca fiind „alarmante”.

Astfel, raza de acțiune a rachetelor include și Berlinul, ceea ce l-a făcut pe Frank- Walter Steinmeier, ministrul de Externe german să afirme că situația e chiar mai periculoasă decât în timpul Răzoiului Rece. El a declarat pentru Bild că urmăreşte îngrozit prăbuşirea relaţiilor dintre Occident şi Rusia. “Este o iluzie să credem că este vorba despre vechiul Război rece. Timpurile actuale sunt diferite, mai periculoase“, a mai declarat ministrul german.

Și un oficial al serviciilor secrete americane a declarat pentru Reuters că gestul ar putea semnifica un dezacord față de NATO, în timp ce Alianța își consolidează flancul estic prin desfășurarea a patru batalioane în Polonia, Lituania, Letonia și Estonia, anul viitor.

Citeste mai multe pe b1.ro si pe evz.ro

loading...

Facebook Comments