Anuntul facut in urma cu putin timp despre OUG de modificare a Codurilor penale. Ce se intampla astazi

Anuntul facut in urma cu putin timp despre OUG de modificare a Codurilor penale. Ce se intampla astazi

- in DE ACTUALITATE, NEWS, POLITICA
769
Comentariile sunt închise pentru Anuntul facut in urma cu putin timp despre OUG de modificare a Codurilor penale. Ce se intampla astazi

Procurorul general al Romaniei va ataca astazi in instanta ordonanta de urgenta privind modificarea Codurilor penale

Procurorul general Augustin Lazar a declarat, vineri, inaintea sedintei CSM, ca in cursul zilei va ataca la instanta Ordonanta de Urgenta prin care sunt modificate Codul Penal si Codul de Procedura Penala.

De asemenea, parchetul instantei supreme a trimis, joi, Avocatului Poporului solicitarea de a sesiza Curtea Constitutionala in privinta ordonantei de modificare a codurilor penale, invocand mai multe incalcari ale unor articole din Constitutie.

“In cursul zilei de astazi, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a transmis spre analiza Avocatului Poporului solicitarea de a sesiza Curtea Constitutionala, in temeiul dispozitiilor art. 146 lit. d teza finala din Constitutie si respectiv art. 13 alin. 1 lit. f din Legea nr. 35/1997 republicata, cu exceptia de neconstitutionalitate a Ordonantei de urgenta nr. 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala”, a anuntat Ministerul Public.

PSD nu renunta la ordonanta de urgenta

Liderii PSD au dat in unanimitate un vot de sustinere pentru guvernul Grindeanu si pentru initiativele sale, iar liderul PSD Liviu Dragnea a spus ca toti cei care cer retragerea ordonantelor – sute de mii de protestatari din toata tara, ambasade straine, comisia europeana si cancelarul german sunt dezinformati si manipulati.

Mai mult, Dragnea l-a acuzat pe presedintele Klaus Iohannis ca ar fi autorul moral al manifestatiilor din ultimele doua zile.

Parlamentarii USR au facut un protest spontan la usa lui Liviu Dragnea caruia i-au cerut retragerea ordonantelor. Seful PSD i-a ironizat si a intrat in sedinta conducerii partidului. Dupa cateva ore de discutii decizia luata in unanimitate a fost una de forta: executivul nu da niciun pas inapoi.

Cat despre cei care protesteaza in tara si peste hotare Liviu Dragnea i-a catalogat drept dezinformati si manipulati.

Pentru liderul PSD Liviu Dragnea nu a contat prea mult apelul facut de 6 ambasade europene, de cancelarul german si de comisia europeana pentru a nu modifica legile justitiei si a anuntat ca a avut o discutie cu ambasadorul SUA la Bucuresti. Liviu Dragnea a refuzat insa sa discute depre modificarile la codul penal aduse prin ordonanta de guvernul Grindeanu.

loading...

Facebook Comments