Casa Regală este în DOLIU! Sursele confirmă. REGELE a murit miercuri după o lungă agonie

Casa Regală este în DOLIU! Sursele confirmă. REGELE a murit miercuri după o lungă agonie

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE
11064
Comentariile sunt închise pentru Casa Regală este în DOLIU! Sursele confirmă. REGELE a murit miercuri după o lungă agonie

Dupa 70 de ani de domnie, Monarhul Thailandei, Bhumibol Adulyadej a murit miercuri,  după o lunga agonie. Oficialii au anunțat si ei decesul ulterior, după ce informatia a aparut pe surse. Doliul ar putea insa dura pana la 999 de zile, potrivit tradiției, ceea ce ar afecta grav economia tarii.

Fiul sau, printul Vajiralongkorn, in varsta de 63 de ani ar trebui sa-i urmeze la tron, dar nu se bucura nici pe departe de popularitatea fostului monarh. Orice comentariu privind succesiunea e insa aspru pedepsit cu inchisoarea, in baza legii de lez-masjestate.

Starea de sanatate a regelui Bhumibol Adulyadej al Thailandei, monarhul in viata cu cea mai lunga domnie, s-a deteriorat grav, a confirmat miercuri buletinul emis de palatul regal de la Bangkok, la capatul unei zile de speculatii pe retelele de socializare, transmit AFP si Reuters.

Suveranul, in varsta de 88 de ani, ‘este asistat respirator si se afla sub dializa’, se precizeaza in comunicatul palatului, dupa anuntul privind suspendarea unei deplasari a premierului si o intalnire a acestuia cu printul mostenitor, revenit special din strainatate. ‘La 11 octombrie tensiunea sa arteriala a coborat, iar respiratia i s-a accelerat’, mentioneaza aceeasi sursa, indicand ca starea de sanatate a regelui ‘nu s-a stabilizat inca’.

Anterior, guvernul ceruse populatiei sa ignore zvonurile de pe retelele de socializare si sa astepte anunturile oficiale.

Citește mai multe pe stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments