CIA va organiza o operațiune cibernetică împotriva Kremlinului şi a lui Vladimir Putin! Se dorește a fi reacția la atacul venit din partea Rusiei

CIA va organiza o operațiune cibernetică împotriva Kremlinului şi a lui Vladimir Putin! Se dorește a fi reacția la atacul venit din partea Rusiei

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE, POLITICA
4059
Comentariile sunt închise pentru CIA va organiza o operațiune cibernetică împotriva Kremlinului şi a lui Vladimir Putin! Se dorește a fi reacția la atacul venit din partea Rusiei

Cunoscutul post de televiziune NBC informează că atacul îl va pune într-o postură stânjenitoare pe preşedintele Rusiei,Vladimir Putin.

Operaţiunea ar veni în replică la atacurile cibernetice ruseşti împotriva Partidului Democrat, văzute peste ocean ca o încercare de a influenţa procesul electoral american, informează stiripesurse.ro

Iată o parte din interviu!

„Reporter: De ce nu i-am trimis deja un mesaj lui Putin?

Joe Biden, vicepreşedintele SUA: Îi trimitem un mesaj. Avem capacitatea să o facem şi mesajul va fi…

Reporter: El îşi va da seama?

Joe Biden, vicepreşedintele SUA: Îşi va da seama. O vom face atunci când alegem noi şi în circumstanţele cu cel mai mare impact.”

NBC precizează că o echipă de sute de oameni, cu un buget de sute de milioane de dolari, lucrează deja la o operaţiune care ar putea să-l vizeze inclusiv pe Vladimir Putin. Dacă ar primi ordin de la Casa Albă, CIA ar putea manipula conturile bancare şi telefoanele personale ale liderului rus.

James Stavridis, fost comandant suprem al forțelor NATO în Europa: „Sunt o mulţime de bani mutaţi din Rusia în conturi offshore prin intermediul oligarhilor. Ar fi foarte stânjenitor ca aceste informaţii să fie dezvăluite. Ar fi o replică pe măsura a ceea ce au făcut ei”.

Statele Unite au de mult spioni informatici în Rusia. Ei intră în sistemele guvernului rus şi trimit informaţii la Washington. Reţeaua ar putea fi utilizată pentru a trimite Moscovei un mesaj, după ce hackerii săi au publicat emailuri interne ale Partidului Democrat, anunță Digi 24.

James Stavridis: „Dacă nu luăm atitudine în faţa acestui atac cibernetic, vom asista la tot mai multe pe viitor”.

Analişti politici afirmă că CIA a propus de mai multe ori operaţiuni cibernetice în replică la acţiunile Rusiei, dar acestea au fost abandonate.

Sursa: nasul.tv

loading...

Facebook Comments