Crima care a îngrozit astăzi România. Şi-a decapitat propria mamă şi i-a înfipt capul în gardul curţii

Crima care a îngrozit astăzi România. Şi-a decapitat propria mamă şi i-a înfipt capul în gardul curţii

- in DE ACTUALITATE
1005
Comentariile sunt închise pentru Crima care a îngrozit astăzi România. Şi-a decapitat propria mamă şi i-a înfipt capul în gardul curţii
Criminalul, Ionel Mihăilă, alături de mama sa. Sursa foto: presagalatibraila.com

Un bărbat în vârstă de 37 de ani din comuna gălăţeană Movileni, Ionel Mihăilă, şi-a decapitat mama, Maria Mihăilă, de 71 de ani  şi apoi i-a  înfipt capul în gardul curţii, cu spatele către biserica de peste drum.

Bărbatul a primit  mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat asupra unui membru de familie, infracţiune reţinută a fi săvârşită prin cruzimi, informează presa locală.

Bărbatul, care va fi supus unui control psihiatric, și-a ucis propria mamă, de 71 de ani, decapitând-o, după care a înfipt capul victimei în unul dintre parii gardului. Oribila crimă a fost descoperită ieri de preotul localității, în timp ce acesta se îndrepta către biserică, trecând pe lângă locuința criminalului. Bărbatul și-a recunoscut fapta în fața anchetatorilor și a declarat că a făcut „un act de dreptate”, întrucât mama sa devenise un „demon”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, Liliana Istrate, autorul crimei locuia cu mama sa, după ce plecase o perioadă de timp din ţară. Pe tot parcursul audierilor, bărbatul nu a avut niciun fel de manifestare violentă, fiind cunoscut drept o persoană liniștită și în localitate. Totuși, bărbatul a devenit violent în momentul în care a fost scos din arest și dus la instanță, pentru a se discuta propunerea de arestare preventivă, a mai spus reprezentantul Parchetului.

Din datele anchetatorilor, bărbatul nu a avut un mobil pentru crima sa, susținând doar că și-a ucis mama, ca un act de dreptate, întrucât aceasta devenise demon. Magistrații Tribunalului Galați au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat asupra unui membru de familie, infracţiune reţinută a fi săvârşită prin cruzimi. Având in vedere natura acestei infracţiuni se va dispune şi efectuarea unei expertize psihiatrice pentru a se constata dacă acesta a avut sau nu discernământ. Pentru fapta sa, potrivit Codului Penal, bărbatul riscă detenţie pe viaţă sau 15-25 de ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi.

Sursa: presagalatibraila.com

loading...

Facebook Comments