Federaţia SANITAS va declanşa mâine GREVA generală în SPITALE

Federaţia SANITAS va declanşa mâine GREVA generală în SPITALE

- in DE ACTUALITATE, SANATATE
1009
Comentariile sunt închise pentru Federaţia SANITAS va declanşa mâine GREVA generală în SPITALE

Cadrele medicale vor fi în grevă generală luni, 31 octombrie. Programările şi intervenţiile chirurgicale vor fi amânate. Doar cazurile urgente vor fi tratate şi vor beneficia de atenţia medicilor.

Potrivit declaraţiilor reprezentanţilor Federaţiei SANITAS, 2/3 din salariații aflați în unitățile sanitare pot participa la grevă, restul de 1/3 din angajați trebuie să asigure continuitatea actului medical. Aceștia din urmă pot să nu fie membri de sindicat.

Întrucât greva înseamnă întreruperea voluntară a muncii, și bazându-ne pe faptul că nimeni nu poate fi constrâns să facă grevă sau să renunțe la ea, vă recomandăm ca în data de luni, 31 octombrie 2016, să nu se programeze operații, să nu se facă internări, să nu se elibereze rețete, cu excepția cazurilor de urgență care nu pot fi amânate.

Facem apel la pacienți să amâne, pe cât posibil, prezentarea la unitățile medicale, în data de 31 octombrie 2016.

Ne cerem scuze față de persoanele care vor fi afectate de greva noastră și îi rugăm să înțeleagă că revendicările noastre sunt pentru asigurarea unui act medical de calitate, făcut de un personal motivat corespunzător ce își desfășoară activitatea în condiții decente de lucru, cu respectarea normativului de personal, cu asigurarea stocului corespunzător de  materiale și medicamente necesare, adică cu dotări corespunzătoare.

Liderii sau membrii de sindicat care participă la această acțiune trebuie să nu le fie teamă de faptul că unii spun că acestă grevă ar fi ilegală. Numai instanța de judecată se poate pronunța în acest sens, au anunțat reprezentanții SANITAS.

Surse: news.ro; romaniatv.net

 

 

 

loading...

Facebook Comments