INGRIJORATOR. Conflictele din Orientul Mijlociu au crescut vanzarile de arme. Contracte de mld. de dolari incheiate intr-o zi, la Adu Dhabi

INGRIJORATOR. Conflictele din Orientul Mijlociu au crescut vanzarile de arme. Contracte de mld. de dolari incheiate intr-o zi, la Adu Dhabi

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE, INEDIT, NEWS
755
Comentariile sunt închise pentru INGRIJORATOR. Conflictele din Orientul Mijlociu au crescut vanzarile de arme. Contracte de mld. de dolari incheiate intr-o zi, la Adu Dhabi

Vanzarile globale de arme au ajuns la cel mai inalt nivel de la sfarsitul Razboiului Rece, conform unui nou raport, informeaza stirileprotv.ro

 

 

Importurile Arabiei Saudite si Qatar-ului au crescut cu 200%, in ultimii 5 ani, iar jumatate dintre exporturile de arme din Statele Unite au ajuns in zonele de conflict din Orientul Mijlociu.

Pentru cei care traiesc in zone de conflict, armele fac parte dintr-o realitate cruda, care le da zilnic fiori. Pentru altii insa reprezinta o afacere banoasa. La un targ din capitala Emiratelor Arabe Unite, de exemplu, intr-o singura zi, au fost incheiate contracte in valoare de cateva miliarde de dolari. Cele mai multe cereri vin din Orientul Mijlociu.

“Aceasta regiune este una care s-a confruntat in ultimii ani cu o crestere semnificativa a cheltuielilor pentru aparare, asta si pentru ca sunt in desfasurare numeroase conflicte“, explica un comerciant.

Pana in anul 2020, cheltuielile pentru aparare in aceasta regiune ar putea creste la 186 de miliarde de dolari, cu aproape 30 de miliarde mai mult decat in prezent. La targul din Abu Dhabi sunt prezentate cele mai noi sisteme: de la masini blindate, pana la tunuri cu proiectile care pot trece printr-un tanc. Nu lipsesc din oferta nici cele mai noi avioane de lupta. Specialistii spun ca anul acesta exista deja o crestere a cererii de avioane de lupta, tancuri si sisteme de colectare de informatii, ceea ce reprezinta, spun ei, o posibila mutare a conflictului terestru.

“Cred ca anul acesta vor fi mai mari vanzarile pentru avioanele de lupta, decat pentru cele comerciale“, spune un comerciant.

Statele Unite reprezinta unul dintre cei mai mari exportatori de arme si, potrivit specialistilor, vanzarile ar putea atinge un record de 68 de miliarde de dolari anul acesta. Donald Trump nu a facut pana acum nici o declaratie referitoare la vanzarile de arme catre Orientul Mijlociu.

loading...

Facebook Comments