Klaus Iohannis: Azi se strigă din nou “Jos comunismul!”, la fel ca în 1989

Klaus Iohannis: Azi se strigă din nou “Jos comunismul!”, la fel ca în 1989

- in DE ACTUALITATE
633
Comentariile sunt închise pentru Klaus Iohannis: Azi se strigă din nou “Jos comunismul!”, la fel ca în 1989
johanis

Președintele României, Klaus Iohannis scrie, pe pagina sa de Facebook, că în 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!”, iar astăzi se aude din nou acest strigăt. Românii dau în acest fel un semnal politicienilor “care nu vor să se desprindă de metehnele trecutului”.

Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa politicienilor care “nu vor să se desprindă de metehnele trecutului”, spunând că apărarea idealurilor Revoluției Române înseamnă “apărarea instituţiilor statului de drept și apărarea valorilor libertății și democrației”:

“La 28 de ani de la Revoluţia Română, gândul meu se îndreaptă către românii care s-au opus în stradă dictaturii și au luptat pentru libertate şi democraţie. Ei sunt eroii care au făcut posibil, prin sacrificiul și curajul lor, miracolul eliberator care va rămâne pentru totdeauna în cărţile de istorie. Am așteptat prea mult ca adevărul să iasă la iveală. Investigațiile din Dosarul Revoluției trebuie finalizate, iar crimele şi abuzurile din decembrie 1989 pedepsite pentru ca victimelor să li se facă, în sfârșit, dreptate. În 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!”. Astăzi se aude din nou acest strigăt. Este semnalul hotărât dat acelor politicieni care dovedesc în aceste zile că nu vor să se desprindă de metehnele trecutului. Apărarea idealurilor Revoluției Române înseamnă apărarea instituţiilor statului de drept, apărarea valorilor libertății și democrației, precum și respectul pentru cetățean”, a scris Iohannis pe Facebook. Sursa: realitatea.net

loading...

Facebook Comments