Meteorologii avertizează! A fost emis COD GALBEN DE POLEI şi PLOI ABUNDENTE

Meteorologii avertizează! A fost emis COD GALBEN DE POLEI şi PLOI ABUNDENTE

- in DE ACTUALITATE, NEWS
738
Comentariile sunt închise pentru Meteorologii avertizează! A fost emis COD GALBEN DE POLEI şi PLOI ABUNDENTE

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de și polei, dar și un alt Cod galben de ploi abundente, ambele valabile până sâmbătă.

Informarea pentru ploi este valabilă în intervalul 02 februarie, ora 21 – 04 februarie, ora 10. Fenomene vizate sunt precipitaţii însemnate cantitativ și polei, potrivit meteorologilor.

În intervalul menţionat, vor fi precipitaţii în Maramureş, Crişana şi nordul Transilvaniei, precum şi în zonele montane aferente, unde cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 35 l/mp.

Vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar în zona montană înaltă precipitaţiile vor fi mixte. În centrul şi nord-estul ţării, pe arii restrânse se va produce polei.

ANM a emis şi un Cod galben de ploi abundente, valabil în intervalul 03 februarie, ora 03 – 04 februarie, ora 06.

Din a doua parte a nopţii de joi spre vineri (2/3 februarie) şi până în dimineaţa zilei de sâmbătă 4 februarie, în judeţul Maramureş, precum şi în zonele de munte ale judeţelor Satu- Mare, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Bihor, Cluj şi Sălaj se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 30 l/mp şi izolat 60 l/mp.

a înălţimi de peste 1800 m se va depune strat consistent de zăpadă, iar temporar vântul va prezenta intensificări cu rafale de peste 70 km/h.

sursa: a1.ro

loading...

Facebook Comments