Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București explică intervenția în forță a oamenilor legii. Momentul cand s-a tras cu tunul de apa si gaze lacrimogene in oameni

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București explică intervenția în forță a oamenilor legii. Momentul cand s-a tras cu tunul de apa si gaze lacrimogene in oameni

- in DE ACTUALITATE
347
Comentariile sunt închise pentru Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București explică intervenția în forță a oamenilor legii. Momentul cand s-a tras cu tunul de apa si gaze lacrimogene in oameni
jandarmeria

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache, a dat explicatii privitoare la modul cum au actionat dispozitivele de jandarmi la protestul diasporei.

La un moment dat pe toate cananalele media se observa cum jandarmii primesc ordin sa actioneze in forta, folosind tunul cu apa si gazele lacrimogene asupra multimii.

protest

Cei din Piață au forțat gardurile de protecție instalate și cordonul de jandarmi, s-au deplasat către sediul Guvernului, colegii mei au realizat un nou dispozitiv pe trotuarul din fața Guvernului României. Circulația a fost blocată. Colegii mei asupra cărora s-a aruncat cu bețe de straguri, cu pietre, cu obiecte contondente au folosit spray-urile individuale pe care le au asupra lor. Nu s-a dat ordin de intervenție cu gaze lacrimogene, fiecare a folost sprayul individual, în funcție de situația în care a fost pus. Când s-a forțat gardurile, și pentru a ieși din situația de pericol, au folosit sprayurile cu piper”, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București.

Cand a fost intrebat de corespondentul stirileprotv.ro despre folosirea tunului cu apa, Georgian Enache a raspuns: ”E o autospecială de combatere a dezordinii publice. Când sunt puse în pericol viața jandarmilor, a persoanelor din spațiul public, Jandarmeria, conform atribuțiilor legale, poate folosi aceste mijloace de intervenție

La intrebarea reporterului ProTv referitoare la folosirea gazelor lacrimogene direct spre fețele oamenilor, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane a mai adaugat:

Cu siguranță colegii mei cunosc care e procedura de intervenție. Când viața le este pusă în pericol, pot folosi aceste mijloace. Direcția în care o dau, modul în care sunt folosite, fiecare jandarm apreciază situația și gravitatea prin prisma profesionalismului și a experienței pe care o are.

Protestul de ieri a degenerat la un moment dat cand in multime au aparut persoane care s-au dedat la violente denaturand astfel scopul protestului. Pe pagina oficiala a jandarmeriei au aparut la un moment dat mai multe avertismente si indrumari.

Un moment mai tarziu Jandarmeria facea un anunt foarte important:

MESAJ IMPORTANT!
Facem apel la oamenii care protestează pașnic să se retragă din primele rânduri, din zona de contact cu jandarmii. Cei care comit violențe aruncă din spatele lor cu obiecte contondente, sticle și bucați din asfalt. Agresorii îi folosesc astfel ca scut de protecție pentru a putea să continue violențele.

Vă rugăm să înțelegeți apelul nostru pentru a nu risca să fiți răniți.

De asemenea, facem apel la femei și copii să încerce să se retragă în zone ferite de violențe sau să părăsească aria în care se desfășoară protestul.”

La o zi după ce peste 450 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, o intrebare sta inca pe buzele tuturor:

De ce nu au fost extrași provocatorii din mulțime?

 

loading...

Facebook Comments