Sindicatele iau atitudine în problema CONCURSULUI PENTRU DIRECTORI DE ȘCOLI: „E VICIAT”!

Sindicatele iau atitudine în problema CONCURSULUI PENTRU DIRECTORI DE ȘCOLI: „E VICIAT”!

- in DE ACTUALITATE, EDUCATIE SI CULTURA
18030
Comentariile sunt închise pentru Sindicatele iau atitudine în problema CONCURSULUI PENTRU DIRECTORI DE ȘCOLI: „E VICIAT”!

Deşi concursul pentru directori de şcoli a intrat în linie dreaptă, proba scrisă urmând să aibă loc miercuri, 12 octombrie, sindicatele iau atitudine şi cer Ministerului Educației amânarea examenului pe motiv că acesta ar fi viciat.

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” solicită Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS) amânarea concursului național pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct, din cauza problemelor apărute în organizarea acestuia, reevaluarea tuturor dosarelor candidaților respinși și organizarea concursului în condiții de normalitate, scrie Agerpres.

„La ora actuală concursul este viciat. Blocarea platformei a dus la întârzierea apariției listelor finale cu candidații admiși la București. Deși metodologia prevede ca listele să fie afișate până în data de 7 octombrie, acestea nu sunt afișate nici măcar în prezent. Mai grav este faptul că toți candidații din București au așteptat toată noaptea afișarea acestor liste fără ca nimeni să le comunice ceva. Este o bătaie de joc la adresa colegilor! În aceste condiții, dacă concursul continuă, oricine poate contesta în instanță legalitatea lui. În plus, este absurd ca unor candidați, care în 1989 aveau 11 ani, să li se respingă dosarele pe motiv că nu au depus declarație care să arate că nu au făcut poliție politică’, a declarat președintele FSE ‘Spiru Haret’, Marius Ovidiu Nistor.

Astfel, ținând cont de toate deficiențele apărute în organizarea acestui concurs, FSE ‘Spiru Haret’ solicită MENCS amânarea acestuia și reevaluarea tuturor dosarelor respinse, astfel încât toți candidații să beneficieze de șanse egale.

„Considerăm că, dacă MENCS va continua cu desfășurarea acestui concurs, se va compromite ideea de la care s-a plecat în organizarea acestuia și anume de a profesionaliza funcția de director și de a crea stabilitate pe funcții, lucruri pe care ni le dorim cu toții. Continuarea concursului va duce doar la înlocuirea unor directori numiți cu delegație cu alții care vor fi numiți tot cu delegație. De asemenea, din analiza făcută la cald, avem zeci de unități unde nimeni nu și-a depus dosarul deoarece nimeni nu își dorește să devină director”,se mai arată în comunicat.

Sursa: Agerpres

loading...

Facebook Comments