Produsele cosmetice folosite de copii și adulți, femei și bărbați, se testează, în cea mai mare parte pe animale, care sunt supuse unor chinuri insuportabile pentru „binele omenirii”.
Unii ar spune că sunt doar animale și că oamenii n-ar trebui să sufere. Imaginați-vă cum a fi să vi se toarne în ochi o lingură de șampon, să nu vă puteți mişca şi să nu- puteți spăla nici cu apă.
De astfel de experiențe au parte iepurii din laborator, pe care sunt testate produsele cosmetice.
Cel m,ai folosit procedeu este test Draize, cunoscut încă din anii ’40. Mai întâi iepurelui i se toarnă în ochi, sub pleoapă, substanţa testată şi aşteaptă ce se va întâmpla cu corneea ochiului.
La unele dintre produse corneea se tulbură și ochiul animalului încetează să mai funcţioneze.
În cazul în care cu corneea şi cu mucoasa ochiului nu se întâmplă nimic dramatic – testul continuă.
Pentru testarea lichidului, timpul alocat constituie 24 de ore. Capul iepurelui este fixat cu un guler special şi animalul nu-și poate freca ochiul cu laba.
După o zi, ochiul sănătos este comparat cu cel în care s-a turnat soluţie. Se întâmplă ca, deseori, corneea să devină tulbure – atunci animalul este observat până la 21 de zile. Dacă animalul chinuri groaznice din cauza preparatului, acesta este eutanasiat. Dar nu e tot.
Dacă testul a avut rezultate negative, se continuă pe al doilea iepure. Când rezultatele experimentului sunt reversibile şi minore se include și al treilea cobai.
Pe pisici, câini, iepuri, şobolani, porci de Guineea şi chiar maimuţe se testează soluţiile de curăţare. Le rad blana, îi jupoaie, apoi aplică substanţa.
Anual, în lume, sunt supuse unor astfel de chinuri în medie 50-100 de milioane de animale.
Dacă o asemenea inscripţie nu există pe crema sau produsul cosmetic pe care-l folosești, atunci cel mai probabil, acest produs face din lista neagră.
Sursa:sanatoszidezi.ro