ȘOCANT! Parlamentarii vor armata lor, Garda Națională!

ȘOCANT! Parlamentarii vor armata lor, Garda Națională!

- in DE ACTUALITATE, GENERALE, POLITICA
901
Comentariile sunt închise pentru ȘOCANT! Parlamentarii vor armata lor, Garda Națională!

În subordinea Parlamentului se dorește a fi Garda Națională a României, care va dispune de forțe terestre, dar și aeriene. Conducătorul acesteia va fi numit de Biroul Permanent al Senatului, informează profit.ro

Un proiect legislativ are aceste prevederi. Urmează a fi dezbătut în Parlament și, dacă ar fi aprobat de Parlament și apoi promulgat de președinte, ar trebui pus în aplicare în două luni.

Inițiativa aparține unui parlamentar PSD. Garda Națională a României ar funcționa sub controlul Parlamentului, nu sub controlul Ministerul Apărării Naționale, cu care doar va colabora prin două birouri constituite la Statul Major al Forțelor Terestre și Statul Major al Forțelor Aeriene.

Noua structură militară va avea ca șef un inspector numit de Biroul Permanent al Senatului, al cărui președinte este chiar președintele Senatului.

Garda Națională a României va avea în compunere atât forțe terestre, cât și forțe aeriene. Forțele terestre vor fi alcătuite din opt brigăzi de infanterie sau brigăzi mecanizate, o brigadă de geniu și o brigadă de artilerie terestră după standarde NATO, organizate pe câte șase batalioane.

Forțele aeriene ar urma să fie alcătuite din opt baze de elicoptere, dotate cu elicoptere de luptă și avioane de transport, precum și cu avioane de vânătoare, care, potrivit proiectului, trebuie să fie “de producție autohtonă”, organizate pe escadrile, patrule și celule.

Brigada de geniu ar urma să fie dislocată în municipiul Deva, iar Brigada de artilerie terestră în municipiul Brăila. Garda Națională va avea opt inspectorate regionale, în București, Craiova, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Focșani și Constanța.

Personalul Gărzii va fi constituit din personal permanent în proporție de 35 % și din personal voluntar în proporție de 65 %, iar personalul permanent încadrat pe bază de contract va proveni din cadrul militarilor trecuți în rezervă și în retragere, cu vârste de până la 65 de ani împliniți.

Autorul legii arată că structurile militare vor funcționa pe timp de pace cu nuclee de mobilizare, încadrate cu militari numai în funcții-cheie, precum comandanți, șefi de stat major, administratori, șoferi, specialiști în tehnică militară.

Voluntarii care vor face parte din Garda Națională ar avea indemnizații și vor fi scutiți de unele taxe și impozite locale.

Credeți că parlamentarii ar vota un astfel de proiect futurist?

Sursa:profit.ro

loading...

Facebook Comments