Studenţii pot primi BURSE DE 500 de lei dacă îndeplinesc aceste condiţii

Studenţii pot primi BURSE DE 500 de lei dacă îndeplinesc aceste condiţii

- in DE ACTUALITATE, EDUCATIE SI CULTURA, SOCIAL
989
Comentariile sunt închise pentru Studenţii pot primi BURSE DE 500 de lei dacă îndeplinesc aceste condiţii

Depunând o simplă cerere la Primăria Capitalei, studenţii pot primi o bursă lunară în cuantum de 500 de lei, cu care îşi pot plăti chiria. În schimb, aceştia trebuie să respecte o serie de reguli.

Proiectul legislativ adoptat marti de Consiliul General al Municipiului Bucuresti – „Parteneriat intre generatii” – prevede burse de 500 de lei pentru studentii care stau in gazda la familii cu copii sau cu batrani, informează portalinvatamant.ro.

In schimbul bursei lunare in valoare de 500 de lei, studentii trebuie sa ii ajute pe batrani la cumparaturi si sa ii scoata la plimbare sau sa ii ajute pe copii la teme cel putin doua ore, doua zile pe saptamana.

Programul “Parteneriat intre generatii” in Municipiul Bucuresti, prin care studentii vor primi vouchere de achitare a chiriei sau burse pentru a-si cumpara carti sau a participa la studii, impune beneficiarilor conditia de a sprijini un varstnic sau o familie de varstnici, ori de a acorda gratuit meditatii elevilor de liceu sau gimnaziu.

Pentru a beneficia de bursa de 500 de euro, studentii trebuie sa fie inscrisi la zi la o universitate, sa aiba peste media 8 si pana in 26 de ani.

„Prin programul Parteneriat pentru generatii in municipiul Bucuresti se doreste crearea cadrului juridic pentru ca persoanele varstnice, peste 63 de ani, care locuiesc singure ori cu sotul sau sotia, au un apartament in proprietate care nu e clasificat in categoria I de risc seismic, nu se afla in litigiu si ofera conditii decente de locuire (baie si bucatarie) sa poata lua in chirie tineri cu varste pana in 26 de ani, care frecventeaza cursurile unei facultati din Bucuresti, la zi, au media peste 8 si nu au obtinut un loc de cazare in caminul studentesc, Municipiul Bucuresti asigurand resursa financiara necesara pentru plata unui cuantum al chiriei studentului la un pret echivalent cu pretul pietei pentru plata acesteia. Studentii vor primi, de asemenea, un voucher pentru a acoperi pentru a cumpara manuale si pentru o alimentatie sanatoasa. In plus, studentii vor putea face meditatii cu elevii, sau sa ii acompanieze la diverse activitati extrascolare, pentru a beneficia de aceste burse oferite de Municipalitate”, se arata in expunerea de motive a proiectului.

Programul se adreseaza tuturor studentilor care doresc sa beneficieze de o bursa din partea Primariei Municipiului Bucuresti in schimbul unei prestatii sociale.

“Bursa are o valoare de 500 de lei pe luna, iar bugetul total estimat va putea sa fie estimat abia dupa primirea tuturor aplicatiilor. In capitala sunt 170.353 de studenti, la stat 130.475, in mediul privat 31.878. Propunerea a venit din partea asociatiilor de studenti, de a fi sprijiniti de catre municipalitate pentru depasirea unor probleme financiare. In perioada urmatoare voi veni cu o initiativa prin care studentii vor putea sa beneficieze de o bursa pentru achizitia de cursuri, participarea la anumite cursuri de formare profesionala, ce va fi supus pe ordinea de zi la o alta sedinta de Consiliu”, a declarat Gabriela Firea.

Studentii interesati sa primeasca aceasta bursa trebuie sa descarce formularul de inscriere de pe site-ul Primariei Generale a Capitalei, iar dupa completare sa il transmita la adresa de email parteneriatintregeneratii@pmb.ro.

Sursa: portalinvatamant.ro

loading...

Facebook Comments