Apa alcalină are efecte benefice asupra sănătății. Ea prezintă pH-ul 8,5 -9. Odată terminată digestia , alimentele, conform calităţii proteinelor, hidraţilor de carbon, grăsimilor, mineralelor şi vitaminelor pe care le conţin, vor genera o condiţie de aciditate sau de alcalinitate în organism.
Rezultatul acidifiant sau alcalinizant se măsoară prin intermediul unei scale numite pH, ale cărei valori sunt cuprinse între 0 şi 14, pH-ul 7 fiind un pH neutru. Pentru buna funcționare a celulelor pH-ul acestora trebuie să fie uşor alcalin. La o persoană sănătoasă, pH-ul sângelui este între 7,40 şi 7,45.
Dr. Robert Young, microbiolog şi nutriţionist din Statele Unite, a studiat aciditatea sângelui, considerând-o, alături de alţi specialişti, principala cauză a bolilor din prezent
. „Nivelul pH-ului din toate materiile fluide ale organismului nostru afectează fiecare celulă din corp. Întregul proces metabolic depinde de alcalinitatea mediului.
Aciditatea crescută cronică corodează ţesuturile organismului iar, dacă nu este ţinută sub control, întrerupe activitatea şi funcţionarea celulelor, de la bătăile inimii până la circuitul neuronal cerebral. Cu alte cuvinte, aciditatea afectează însăşi viaţa. Ea se află la baza tuturor bolilor şi îmbolnăvirilor.”, afirma medicul.
Multe boli sunt cauzate de aciditatea mărită a organismului.
„Excesul de aciditate din organism este cauza tuturor bolilor degenerative. Când se distruge echilibrul, iar organismul începe să producă şi să depoziteze mai multă aciditate şi mai multe deşeuri toxice decât poate elimina, atunci încep sa se manifeste diferite dureri şi afecţiuni.”, este de părere medicul.
În anul 1931, dr. Otto Heinrich Warburg (1883-1970), primea premiul Nobel datorită descoperirii cauzei primare a cancerului. Acest cercetător preciza că boli precum cancerul sunt consecinţa unei alimentaţii antifiziologice şi a unui stil de viaţă antifiziologic.
O alimentaţie antifiziologică se bazează pe alimente acidifiante la care se adaugă ca stil de viață sedentarismul care creează în organism un mediu de aciditate. Aciditatea, la rândul său, epuizează oxigenul din celule.
„Lipsa de oxigen şi aciditatea sunt două feţe ale aceleiaşi monede: dacă o aveţi pe una, o aveţi şi pe cealaltă. Substanţele acide resping oxigenul; în schimb, substanţele alcaline atrag oxigenul. Privarea unei celule de 35% din oxigenul său timp de 48 ore o poate transforma în celulă canceroasă.”, afirma Dr. Otto Heinrich Warburg.
În lucrarea sa “Metabolismul tumorilor”, Warburg a demonstrat că toate formele de cancer sunt caracterizate de doua condiţii de bază: acidoza şi hipoxia (lipsa de oxigen). „Toate celule normale cer în mod absolut oxigen, însă celulele canceroase pot trăi fără oxigen – este o regulă fără excepţie. Ţesuturile canceroase sunt ţesuturi acide, în timp ce ţesuturile sănătoase sunt ţesuturi alcaline.”, afirma el.
Cum se prepară apa alcalină?
Ai nevoie de o bandă pentru măsurarea pH-ului apei. Se găsește la farmacie sau în magazinele unde sunt comercializate filtre de apă.
De ce mai ai nevoie:
• 2 L de apă;
• O jumătate linguriță de bicarbonat de sodiu;
• O jumătate de linguriță sare de mare neiodata sau sare de Himalaya;
• O jumătate de linguriță zeamă de lămâie.
Amestecați ingredientele și testați pH-ul. Dacă este necesar, adăugați treptat bicarbonat de sodiu până obțineți pH-ul de 8,5-9.
Puteți folosi apă de la robinet fiartă sau orice alt tip de apă doriți.
Lăsați apa să se “liniștească” peste noapte la frigider sau la temperatura camerei, iar a doua zi este numai bună de băut. Este indicat să depozitați apa în sticle, nu în pet-uri. Sursa: ampress.ro
Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.