USR a sesizat CNCD cu privire la afirmațiile „denigratoare” ale Ministrului Muncii Lia Olguța Vasilescu despre “gazare”

USR a sesizat CNCD cu privire la afirmațiile „denigratoare” ale Ministrului Muncii Lia Olguța Vasilescu despre “gazare”

- in DE ACTUALITATE
504
Comentariile sunt închise pentru USR a sesizat CNCD cu privire la afirmațiile „denigratoare” ale Ministrului Muncii Lia Olguța Vasilescu despre “gazare”
lia olguta vasilescufoto: Mediafax

Uniunea Salvați România a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu privire la afirmațiile „denigratoare” ale Ministrului Muncii Lia Olguța Vasilescu la adresa președintelui Klaus Iohannis și a tuturor persoanelor de etnie germană.

USR afirmă într-un comunicat că este „profund injustă și denigratoare” corelația făcută de Lia Olguța Vasilescu între „gazare” și apartenența la etnia germană, precizează digi24.ro

„A asuma că germanii, nu naziștii și colaboratorii lor, sunt responsabili de gazări este ceva nu doar neadevărat, ci și josnic. A echivala toți vorbitorii unei limbi din întreaga lume cu un grup criminal este pur și simplu abject. Partidul Social Democrat a construit o campanie electorală pe discriminare și xenofobie și acum continuă cu impunitate. Se pare ca Partidul România Mare nu a dispărut niciodată de pe scena politică, ci a luat acum forma trandafirilor”, afirmă Vlad Alexandrescu, liderul senatorilor USR.

USR arată în sesizarea adresată CNCD că atacul la adresa președintelui prin prisma etniei sale este un act de discriminare, care se impune a fi sancționat potrivit dispozițiilor Ordonanței 137/2000.

„Declarațiile doamnei Olguța Vasilescu sunt de o gravitate extremă, pe care nici măcar necunoaşterea istoriei nu le poate justifica”, se precizează în comunicat.

„România nu a fost în niciun caz străină de Holocaust, deoarece în timpul conducerii mareșalului Ion Antonescu au fost uciși zeci de mii de evrei și de rromi. Același mareșal Ion Antonescu pe care Lia Olguța Vasilescu l-a prezentat ca pe un erou de război într-un discurs din Parlament și îi depunea coroană de flori când actualul ministru era deputată din partea PRM”, adaugă senatorul Vlad Alexandrescu.

loading...

Facebook Comments