Veste extraordinara pentru romani. De Ziua Națională guvernul le da 5 zile libere.

Veste extraordinara pentru romani. De Ziua Națională guvernul le da 5 zile libere.

- in DE ACTUALITATE, NEWS
806
Comentariile sunt închise pentru Veste extraordinara pentru romani. De Ziua Națională guvernul le da 5 zile libere.

Tehnocrații le pregătesc românilor o mega mini-vacanța de 1 Decembrie. Înainte de alegeri, românii vor avea 5 zile libere.

Pentru că, prin lege, două dintre zile, Sfântul Andrei  (30 noiembrie) și 1 Decembrie, sunt deja libere și acestea sunt în mijlocul săptămânii, Guvernul pregătește încă o zi liberă înainte de weekend. Pe 2 decembrie, românii e posibil să stea acasă.

Lucrul acesta ar putea fi stabilit oficial de către guvern cu condiția ca ziua de 2 decembrie 2016, sa fie recuperata de către instituțiile de stat, printr-un program stabilit dinainte.

Acest lucru a început deja sa se întâmple. Este cazul Primăriei din Turda care aduce la cunoștința cetățenilor faptul că, în vederea acordării zilei de 2 decembrie 2016 ca zi liberă, s-a stabilit împreună cu sindicatul salariaților instituției ca ziua de sâmbătă, 26 noiembrie, între orele 7-13, să fie zi lucrătoare. Atât Primăria cât și unitățile subordonate acesteia vor lucra cu publicul în program normal, conform unei zile de vineri.

Si în învățământ ar putea sa fie la fel. Practica în acest sens arata ca decizia legata de stabilirea unei zile libere pentru elevi și profesori este lăsata la latitudinea unităților de învățământ, care stabilesc în cadrul consiliilor de administrație graficul de recuperare a unei astfel de zile.

Unele instituții de învățământ deja au luat această hotărâre. Este cazul Universității „Stefan cel Mare” din Suceava, care in sedinţa din 18 octombrie 2016, Consiliul de Administrație  a decis ca ziua de 2 decembrie 2016 să fie zi liberă pentru comunitatea academică suceveană.

Decizia are la bază faptul că zilele de 30 noiembrie, respectiv 1 decembrie sunt sărbători oficiale şi, prin urmare, zile libere pentru întregul sistem bugetar.

Continuarea pe Infoalert.ro

loading...

Facebook Comments