IMAGINILE care au ÎNCREMENIT PLANETA! Oameni de știință din Mexic au facut DESCOPERIREA SECOLULUI in timpul unor scufundari: Dumnezeule, se intind pe sute de kilometri in adancuri: (video)

IMAGINILE care au ÎNCREMENIT PLANETA! Oameni de știință din Mexic au facut DESCOPERIREA SECOLULUI in timpul unor scufundari: Dumnezeule, se intind pe sute de kilometri in adancuri: (video)

- in DESCOPERIRI
2662
Comentariile sunt închise pentru IMAGINILE care au ÎNCREMENIT PLANETA! Oameni de știință din Mexic au facut DESCOPERIREA SECOLULUI in timpul unor scufundari: Dumnezeule, se intind pe sute de kilometri in adancuri: (video)
descoperire mexic

După 10 luni de explorare, oameni de știință din Mexic au descoperit cel mai mare sistem de peșteri inundate din lume. E, așa cum te-ai aștepta, plin de minuni subacvatice.

Cercetarea a dus la identificarea a 347 de kilometri de caverne subterane. Labirintul scufundat nu este doar o minune a naturii, ci și o descoperire arheologică importantă care ar putea dezvălui secretele pierdute ale civilizației antice Maya. Peștera imensă reprezintă cel mai mare sit arheologic scufundat din lume, iar, ca bonus, se găsesc dovezi ale primilor coloniști ai Americii, fauna dispărută și cultura Maya.

Guillermo de Anda de la Institutul Național de Antropologie și Istorie din Mexic conduc proiectul Maya Aquifer (GAM), un efort de cercetare de zeci de ani, prin care se explorează peșteri subacvatice în statul mexican Quintana Roo. Regiunea găzduiește un sistem uimitor de 358 peșteri, reprezentând aproximativ 1400 de kilometri de tuneluri inundate.

Între această rețea extinsă, un nou ”lider” și-a făcut apariție. Numit Sistemul Sac Actun, peisajul gigantic este atât de mare, încât se credea că sunt două sisteme de peșteri diferite. Până acum, un alt sistem numit Dos Ojos de 93 de kilometri a fost considerat a fi diferit de Sac Actun, dar după zece luni de cercetări s-a ajuns la concluzia că, de fapt, este doar una, doar că mai mare.

În plus, cazul nu este pe deplin elucidat. Cercetătorii spun că Sac Actun ar putea fi conectat la alte trei sisteme de peșteri subacvatice. Din imaginile oamenilor de știință se arată că o mulțime de artefacte Maya și rămășițe ale civilizației așteaptă să fie descoperite. În cele din urmă, implicațiile științifice ar putea fi la fel de mari ca și peștera însăși.

„Am înregistrat mai mult de 100 de elemente arheologice: rămășițele faunei dispărute, oamenii timpurii, arheologia Maya, ceramica și mormintele Maya”, susțin cercetătorii. „Este un tunel de timp care te transportă într-un loc cu 10.000-12.000 de ani în urmă”. Sursa: playtech.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments