Adio, SMS-uri! Schimbare fără precedent în telefonia mobilă

Adio, SMS-uri! Schimbare fără precedent în telefonia mobilă

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE, LIFESTYLE, SOCIAL
911
Comentariile sunt închise pentru Adio, SMS-uri! Schimbare fără precedent în telefonia mobilă

Românii trimit tot mai puține SMS-uri de la an la an și preferă să comunice pe chat-urile din rețelele de socializare: numărul de mesaje scrise pe telefon a scăzut anul trecut pentru prima dată de la apariția telefoniei mobile în România.

Numărul de mesaje scrise (SMS) a scăzut anul trecut pentru prima dată de la apariția telefoniei mobile în România, ca efect al utilizării în creștere a internetului mobil, prin care pot fi accesate inclusiv diverse aplicații de mesagerie.

Astfel, potrivit datelor oficiale centralizate de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), românii au trimis, în primul semestru al anului trecut, peste 9,5 miliarde de mesaje scrise, cu aproape 6% mai puține față de aceeași perioadă a anului 2015, din care circa 80% în propria rețea.

În același timp, traficul total de convorbiri efectuate de cei 22,6 milioane de utilizatori de servicii de telefonie mobilă (abonamente și cartele preplătite) a crescut cu 4%, în primul semestru din anul trecut față de primul semestru din 2015, la 35,85 de miliarde de minute, potrivit profit.ro.

Spre comparație, în prima jumătate a anului 2004, deci în urmă cu mai bine de 10 ani, românii au vorbit la “celular” doar 2,86 miliarde de minute.

sursa: realitatea.net

loading...

Facebook Comments