BREAKING NEWS! Banca Transilvania anunta SFARSITUL. Romanii isi pot lua adio la ceva ce faceau de ani de zile.

BREAKING NEWS! Banca Transilvania anunta SFARSITUL. Romanii isi pot lua adio la ceva ce faceau de ani de zile.

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE, NEWS
882
Comentariile sunt închise pentru BREAKING NEWS! Banca Transilvania anunta SFARSITUL. Romanii isi pot lua adio la ceva ce faceau de ani de zile.

Andrei Radulescu, economist la Banca Transilvania, anunta sfarsitul epocii creditelor ieftine.

Cu alte cuvinte romanii nu vor mai lua usor credite de la banci.

Plecată în 2006 de la 30% din media zonei euro în ceea ce priveşte puterea de cumpărare (PIB/capita în Paritatea Puterii de Cum­pă­rare), România a ajuns în aceste zile spre jumă­tate din această medie, arată o analiză a econo­mistului Andrei Rădulescu de la Banca Transil­vania, prezentată în cadrul unui e­veniment al Finmedia, legat de parcursul României în cei zece ani de la integrarea în UE. În dinamică, pare un parcurs bun, dar comparaţia cu alte ţări arată de cât de departe a pornit România şi ce eforturi semnificative trebuie să facă pentru recuperarea decalajelor uriaşe care o despart de clubul zonei euro.

Toţi economiştii cad de acord că, deşi îndeplineşte criteriile standard de aderare la zona euro, sărăcia ţării este prima recomandare pentru amânarea acestei date până ce criteriul de bunăstare va atinge 70-80% din media UE.

Această medie măsurată ca Paritate a Puterii de Cumpărare (un indicator care ia în calcul preţurile şi inflaţia) este la aproximativ 50% din media zonei euro şi la 57% din media UE.

Continuarea pe: zf.ro

loading...

Facebook Comments