Statul a incasat mai putini bani si a cheltuit mai multi, in prima luna de guvernare PSD. Veniturile au fost mai mici cu 5,7%

Statul a incasat mai putini bani si a cheltuit mai multi, in prima luna de guvernare PSD. Veniturile au fost mai mici cu 5,7%

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE
404
Comentariile sunt închise pentru Statul a incasat mai putini bani si a cheltuit mai multi, in prima luna de guvernare PSD. Veniturile au fost mai mici cu 5,7%
loading...

Executia bugetului general consolidat pe luna ianuarie a acestui an s-a incheiat cu un excedent de 3 miliarde lei, reprezentand 0,37% din PIB, in scadere fata de luna similara a anului trecut.

“Veniturile bugetului general consolidat, in suma de 19,2 miliarde lei, reprezentand 2,4% din PIB, au fost cu 5,7% mai mici, in termeni nominali, fata de aceeasi perioada a anului precedent”, a anuntat luni Ministerul Finantelor, intr-un cominicat remis presei.

S-au inregistrat cresteri fata de anul precedent la incasarile din impozitul pe salarii si venit (+24,9%), impozitul pe comert exterior si tranzactiile internationale (+10,1%), venituri din capital (+63,9%) si la contributiile sociale (+9,4%).

Incasarile din TVA au scazut cu 25%

Incasarile din TVA au inregistrat o scadere fata de ianuarie 2016 cu 24,8%, pe fondul reducerii cotei standard de TVA de la 24% la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016, masura care s-a reflectat in incasarile incepand cu luna februarie 2016, arata Ministerul de Finante.

De asemenea, rambursarile de TVA au fost mai mari cu 75 milioane lei fata de aceeasi perioada a anului precedent, reprezentand 1,2 miliarde lei.

Cheltuielile bugetului general consolidat, in suma de 16,2 miliarde lei, au crescut in termeni nominali cu 3,5% fata de aceeasi perioada din anul precedent, diminuandu-se cu 0,1 puncte procentuale ca pondere in PIB.

Cheltuielile de personal si cu asistenta sociala au crescut

mai mult pe : stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments