Uite ce ne aşteaptă de la 1 martie!

Uite ce ne aşteaptă de la 1 martie!

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE, POLITICA, SOCIAL
898
Comentariile sunt închise pentru Uite ce ne aşteaptă de la 1 martie!

N e aşteptăm ca Guvernul să onoreze promisiunile făcute în campania electorală. De la 1 martie, ar trebui să avem motive de bucurie. Bătrânii săraci ar putea primi mai mulţi bani la pensie şi să ia medicamente mai ieftine, taxa pe valoare adăugată ar trebui să dispară pentru lucrările din agricultură.

Vom avea mai mulţi bani din 1 martie? Trebuie spus că sunt mai multe programe care ar trebui să înceapă, dar nu au fost aprobate încă bugetele pentru anul 2017 şi sunt în aşteptare: Programul Rabla, Programul Prima Casă, Prima maşină, Casa Verde etc.

Guvernul a promis că, de la 1 martie 2017, pensia minim garantată va creşte de la 400 de lei, la 520 de lei. Pensia minimă socială garantată, numită şi indemnizaţie socială pentru pensionari, a fost instituită pentru prima dată la 1 aprilie 2009, şi era 300 de lei, iar de la 1 octombrie 2009 aceasta a devenit 350 de lei. De la 1 aprilie 2009, de această pensie minimă au beneficiat aproximativ 808.000 de persoane. Conform legii, doar cei care au minimum 10 ani vechime în cadrul muncii pot beneficia de această pensie.

Angajaţii din sistemul de sănătate, de la cei de la UPU până la cei din arhiva spitalului, ar trebui să primească, începând cu data de 1 martie 2017, sporuri ce pot ajunge până la 85% din salariul de bază.

De la 1 martie, peste 100 de medicamente esenţiale, dar şi vaccinuri care ies de sub patent, ar putea dispărea din piaţă după ce Guvernul a decis să aplice o decizie prin care preţul doctoriilor eliberate cu reţetă scade cu 35%.

PSD a promis că, din luna martie a anului 2017, va scuti de TVA vânzarea locuinţelor, vânzarea de spaţiu publicitar şi materiile prime din agricultură. De la 1 ianuarie 2016, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod fiscal, cetăţenii pot cumpăra locuinţe noi, a căror valoare nu depăşeşte 450.000 de lei, cu o cotă redusă de TVA de 5%, în anumite condiţii.

PSD a promis că, de la 1 martie 2017, impozitul pentru microîntreprinderi va ajunge de la 2%, la 1%. Practic, firma care are între 1 şi 9 angajaţi va plăti impozit pe cifra de afaceri de 1%.

sursa: click.ro

loading...

Facebook Comments