Fără limbi straine, dans şi alte cursuri opţionale la grădiniţă! Grădiniţele nu mai au voie să organizeze astfel de cursuri în timpul programului

Fără limbi straine, dans şi alte cursuri opţionale la grădiniţă! Grădiniţele nu mai au voie să organizeze astfel de cursuri în timpul programului

- in DE ACTUALITATE, EDUCATIE SI CULTURA
6496
Comentariile sunt închise pentru Fără limbi straine, dans şi alte cursuri opţionale la grădiniţă! Grădiniţele nu mai au voie să organizeze astfel de cursuri în timpul programului

Grădiniţele nu mai pot organiza activităţi opţionale pentru elevi din anul şcolar 2016-2017. Conform unei circulare transmise de Inspectoratul Şcolar Bucureşti, grădiniţele trebuie să organizeze astfel de cursuri opţionale în afara programului obligatoriu al preşcolarului, adică după-amiaza, informează Portal învăţământ.

Astfel, micuţii care merg la gradiniţa cu program normal, de la 8:00 la 12:00, nu vor mai putea studia limba engleză, dans sau alte activităţi opţionale.

În anul şcolar 2016-2017, activităţile opţionale trebuie să fie desfăşurate, acolo unde este posibil, de către educatoare, conform competenţelor înscrise în standardul ocupaţional specific profesiei“, se arată în circulara Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Timpul aferent unei astfel de activităţi este de 15-20 de minute pentru vârsta de 3-5 ani, pentru grupa mică şi grupa mijlocie, şi activităţi de 30-35 de minute pentru nivelul de 5-6 ani, adică grupa mare.

Pentru preşcolari se va desfăşura cel mult un opţional pe săptămână pentru copiii din grupa mică şi cel mult două opţionale pentru copiii din grupa mijlocie şi mare, conform planului de învăţământ.

Sursa: portalinvatamant.ro

loading...

Facebook Comments