Rezultate Simulare Evaluare Națională 2018. Câți elevi ar promova în acest moment examenul de Evaluare Naţională

Rezultate Simulare Evaluare Națională 2018. Câți elevi ar promova în acest moment examenul de Evaluare Naţională

- in EDUCATIE SI CULTURA
864
Comentariile sunt închise pentru Rezultate Simulare Evaluare Națională 2018. Câți elevi ar promova în acest moment examenul de Evaluare Naţională
rezultate simulare nationala

Rezultate simulare Evaluare Națională 2018. Dacă ar susţine în acest moment, examenul de Evaluare Naţională la clasa a 8-a, doar 46,97% dintre elevi ar promova, adică mai puţin de jumătate dintre candidaţi.

Aceste cifre sunt rezultatele oficiale la simularea susţinută de elevii de clasa a 8-a.

La matematică, situaţia este catastrofală: doar 33,1% dintre elevi, au obţinut nota de trecere. În timp ce la romana, 63,2% au luat peste 5. Notele sunt în acest moment orientative şi arata nivelul de pregătire, pentru adevăratul examen. Ele vor fi trecute în catalog doar la cererea elevilor.

Evaluarea Naţională va avea prima probă scrisă, pe 11 iunie, iar media examenului, va conta în proporţie de 80%, la admiterea computerizată la liceu.

Rezultate simulare Evaluare Națională 2018: 46,97% – au obținut note de promovare.  Procentele notelor de  peste 5 la clasa a 8-a: la limba română 63,2%, la matematică 33,1%.

Rezultate simulare Evaluare Națională 2018. Ministerul Educaţiei Naţionale a organizat în perioada 5 – 7 martie, la nivel naţional, simularea evaluării naţionale.

Pe 5 martie a avut loc proba de Limba şi literatura română, pe 6 martie – proba la Matematică, iar pe 7 martie – cea de Limba şi literatura maternă.

Rezultatele la simularea Evaluării Naționale vor fi afișate în școli.

Subiectele au fost elaborate de specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro şi au fost proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.

Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. În situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depusă de cei interesaţi, a precizat MEN. Sursa: stirileprotv.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments