Un copil de trei ani a căzut în WC-ul de la grădiniţă. Fosa septică era acoperită neglijent cu o simplă bucată de tablă

Un copil de trei ani a căzut în WC-ul de la grădiniţă. Fosa septică era acoperită neglijent cu o simplă bucată de tablă

- in EDUCATIE SI CULTURA, NEWS
3900
Comentariile sunt închise pentru Un copil de trei ani a căzut în WC-ul de la grădiniţă. Fosa septică era acoperită neglijent cu o simplă bucată de tablă

Un copil de 3 ani din  judeţul Botoşani a căzut în fosa WC-ului de la grădiniţă. Toaleta se afla în curtea unităţii de învăţământ şi era acoperită cu o simplă bucată de tablă.

Un copil de 3 ani a căzut în fosa septică de la grădiniţă din localitatea botoşăneană Todireni. Accidentul a avut loc în cursul zilei de luni, 19 septembrie. Copilul se afla în timpul programului şi a cerut să meargă la toaletă. Grădiniţa, ca multe dintre unităţile de învăţământ din mediul rural din judeţul Botoşani, are WC-ul în fundul curţii. Mai precis, este vorba de o toaletă turcească, cu o gaură în podea şi fosă septică.

Micuţul s-a dus la WC însoţit doar de sora sa de 5 ani, fără ajutorul personalului grădiniţei. Conform informaţiilor publicate de stiri.botosani.ro, fosa septică era acoperită doar cu o tablă.

Se pare că băieţelul din Todireni a sărit pe acea tablă şi a căzut direct în fosa septică, adâncă de aproximativ 2 metri. Din fericire, groapa nu era plină şi a reuşit să iasă la suprafaţă. Sora micuţului a fugit şi a chemat personalul de la grădiniţă. Îngrijitoarele n-au reuşit să scoată copilul, fiind chemat un sătean care locuia în apropiere. În cele din urmă, copilul a fost salvat.

Toaleta grădiniţei din Todireni. FOTO: stiri.botosani.ro
Toaleta grădiniţei din Todireni. FOTO: stiri.botosani.ro

Mama copilului a fost chemată la grădiniţă. L-a găsit ud, murdar şi înfăşurat într-un prosop. Mama spune că educatoarea i-a recomandat să meargă acasă să-l culce şi să-i dea un paracetamol. Şi asta în condiţiile în care copilul de numai 3 ani a căzut de la doi metri într-o groapă cu excremente. „Doamna educatoare mi-a spus să îl învelesc şi să îi dau un paracetamol, că avea mâinile reci. Am mers acasă, i-am făcut baie că mirosea oribil şi mi-am spus să sun medicul de familie de la Albeşti să îl vadă, să îl consulte”, a precizat mama copilului, Simona Vezeteu, pentru stiri.botosani.ro.

Copilul se simţea rău, aşa că mama a chemat ambulanţa. Micuţul a fost dus la spital pentru investigaţii.

Copilul a fost preluat de ambulanţă şi dus la spital. FOTO: stiri.botosani.ro
Copilul a fost preluat de ambulanţă şi dus la spital. FOTO: stiri.botosani.ro

Incidentul a ajuns în atenţia poliţiştilor care au demarat o anchetă şi se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă. De celalată parte, şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean au demarat şi ei o anchetă în acest sens. Aceştia vor să vadă cum a ajuns copilul de 3 ani să meargă nesupravegheat de un adult la o toaletă turcească. „Procedura spune că în afara spaţiului de învăţământ, copilul de grădiniţă trebuie să fie însoţit de îngrijitoare. Dacă vor fi constatate deficienţe serioase, vor fi aplicate sancţiuni”, spune Ciprian Manolache, purtător de cuvânt al ISJ Botoşani.

Sursa: stiri.botosani.ro

 

loading...

Facebook Comments