Un test dintr-o revistă pentru copii de grădiniţă îndeamnă la discriminare. Ce reacţie a avut editura

Un test dintr-o revistă pentru copii de grădiniţă îndeamnă la discriminare. Ce reacţie a avut editura

- in EDUCATIE SI CULTURA
1203
Comentariile sunt închise pentru Un test dintr-o revistă pentru copii de grădiniţă îndeamnă la discriminare. Ce reacţie a avut editura

Un test dintr-o revistă pentru copii de grădiniţă a stârnit numeroase controverse după ce un părinte a postat imaginea pe contul său de Facebook. Editura care distribuie revista a anunţat că va remedia scăparea şi a recunoscut că a folosit un termen „nefericit”.

Părintele unui băieţel de grădiniţă a postat pe reţeaua de socializare Facebook un test dintr-o revistă ce poate fi comandată la nivel naţional. În testul respectiv, copiii sunt îndemnaţi să „încercuiască intrusul din fiecare familie”. Imaginea postată de Florin Palade pe contul său de pe reţeaua de socializare Facebook a ajuns virală, fiind distribuită de sute de ori, scrie vocea.biz.

14993370_10207443191827098_2795928815828474756_n

Reprezentanţii Consiliului Naţional al Discriminării au precizat că abordarea este una eronată, dar că nu pot lua măsuri până când nu există o sesizare oficială. Editura Copilăria SRL, cea care editează testele care fac parte din Concursul Naţional Amintiri din Copilărie a transmis, prin intermediul paginii de Facebook a competiţiei, că va „remedia această scăpare”.

Testul de stiinte la care faceti referire nu si-a propus, in niciun caz, sa promoveze ura sau discriminarea de niciun fel. Scopul testului era de a permite copiilor sa isi exerseze capacitatea de a observa diferentele. Admitem ca alegerea termenului ”intrus„, un termen folosit des in jocurile pentru copii, a fost una nefericita si ne cerem scuze tuturor pe aceasta cale. Va asiguram ca vom remedia aceasta scapare si ca noi, inclusiv in calitate de parinti, sprijinim toleranta si condamnam discriminarile de orice fel, se arată într-un mesaj oficial.

Anul trecut, o altă imagine dintr-un caiet pentru elevi a stârnit discuţii în mediul online. O variantă crudă a legendei lui Moş Crăciun, în care acesta îi taie mâinile soţiei sale era prezentată într-un caiet de lucru pentru elevii din clasa pregătitoare.

caiet-clasa-pregatitoare-e1449835883227

Sursa: vocea.biz

 

 

loading...

Facebook Comments