BREAKING NEWS-ul momentului in toata presa. Anuntul Rusiei este cat se poate de EXPLICIT. “Aceasta va fi NOUA ORDINE MONDIALA”

BREAKING NEWS-ul momentului in toata presa. Anuntul Rusiei este cat se poate de EXPLICIT. “Aceasta va fi NOUA ORDINE MONDIALA”

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE, NEWS, POLITICA
1086
Comentariile sunt închise pentru BREAKING NEWS-ul momentului in toata presa. Anuntul Rusiei este cat se poate de EXPLICIT. “Aceasta va fi NOUA ORDINE MONDIALA”

Rusia vrea o nouă ordine mondială. Lavrov: „Dacă vreţi, numiţi-o post-occidentală”.

Alianţa Nord-Atlantică este o organizaţie specifică Războiului Rece, afirmă Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, susţinând că extinderea NATO a generat decenii întregi tensiuni în Europa şi avertizând că un sistem geopolitic unipolar nu poate funcţiona pe termen lung. „Liderii responsabili trebuie să facă o alegere. Sper că această alegere va fi cea a unei ordini mondiale democratice şi juste. Dacă vreţi, numiţi-o post-occidentală”, a continuat el, precizând că fiecare stat suveran va căuta „echilibrul între interesele sale şi cele ale partenerilor săi”

“Ţinând cont de anumite poziţii enunţate la Conferinţa de Securitate de la Munchen, Războiul Rece nu s-a încheiat încă. NATO încă este o instituţie a Războiului Rece, atât în gândire, cât şi în inimă”, a declarat Serghei Lavrov, la Munchen, potrivit Tass şi Bild.

“Cooperarea militară (Rusia-NATO -n.red.) ar trebui reluată, însă secretarul general Jens Stoltenberg (…) nu a spus că ar fi pregătit pentru acest lucru. Este regretabil”, a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

Un sistem mondial unipolar nu poate fi funcţional pe termen lung, astfel că liderii comunităţii internaţionale ar trebui să opteze pentru o ordine geopolitică mai corectă, a continuat şeful diplomaţiei ruse. “Este clar că nu suntem de acord cu cei care acuză Rusia şi noi centre de influenţă internaţională de tentative de subminare a aşa-numitei ordini mondiale liberale. Crizele acestui model geopolitic erau programate chiar şi când a fost inventat conceptul globalizării economice şi politice, fiind utilizate ca instrument pentru a furniza creştere economică clubului ţărilor de elită şi pentru a le domina pe altele”, a spus Lavrov.

“Vom vedea cum va evolua dialogul nostru cu Uniunea Europeană şi cu NATO. Poziţia noastră este onestă şi bazată pe principii corecte”, a adăugat el, subliniind că Rusia nu poate fi încântată că Uniunea Europeană nu găseşte puterea de a depăşi politicile antiruse. “Sperăm că vor prevala argumentele rezonabile”, a adăugat Lavrov.

„Liderii responsabili trebuie să facă o alegere. Sper că această alegere va fi cea a unei ordini mondiale democratice şi juste. Dacă vreţi, numiţi-o post-occidentală”, a continuat el, precizând că fiecare stat suveran va căuta „echilibrul între interesele sale şi cele ale partenerilor săi”, a fost concluzia şefului diplomaţiei de la Moscova.

informeaza: gandul.info

loading...

Facebook Comments