CUTREMUR de 7,1 în Mexic. IMAGINI INFIORATOARE: o școală s-a prăbușit peste copii în Puebla! Bilantul mortilor intrece orice imaginatie

CUTREMUR de 7,1 în Mexic. IMAGINI INFIORATOARE: o școală s-a prăbușit peste copii în Puebla! Bilantul mortilor intrece orice imaginatie

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE, NEWS, SOCANT
899
Comentariile sunt închise pentru CUTREMUR de 7,1 în Mexic. IMAGINI INFIORATOARE: o școală s-a prăbușit peste copii în Puebla! Bilantul mortilor intrece orice imaginatie

Bilanţul cutremurului cu magnitudine 7,1 care a zguduit marţi centrul Mexicului a ajuns la 224 de persoane, iar salvatorii caută în continuare supravieţuitori în clădirile prăbuşite, anunţă Reuters. Ministrul de interne a anunțat că bilanțul deceselor a ajuns la 224, anunță Reuters. Pe rețelele de socializare au fost postate imagini video înspăimântătoare cu o secțiune de drum ce se ridică și apoi se lasă, în timpul cutremurului. Președintele mexican Enrique Peña Nieto a ajuns la școala elementară Enrique Rebsámen, unde o parte din clădire s-a prăbușit peste elevi. A fost înconjurat de părinți disperați, ai căror copii sunt dați dispăruți.

Cel puțin 25 de morți, după ce o școală s-a prăbușit peste elevi. Distrugeri uriaşe s-au înregistrat şi în statele Puebla, unde o şcoală s-a prăbuşit, şi în Morelos, unde au fost înregistrate cele mai multe victime. Cel puțin 21 de copii și 4 adulți au murit striviți de școala prăbușită peste ei. Alți 11 copii au fost salvați, însă 28 sunt în continuare dispăruți. O parte din clădirea școlii cu patru etaje s-a prabușit în timpul cutremurului.

cutremur mexic

Cutremurul a lovit la ora locală 13 şi 14 minute, la o adâncime de doar 51 de kilometri. Epicentrul a fost localizat în statul Puebla, la doar 123 de kilometri de capitala Ciudad de Mexico. Sirenele de avertizare au sunat, dar unii locuitori au crezut că este vorba numai de o simulare şi nu le-au luat în seamă. Epicentrul celui mai recent seism a fost în apropiere la Atencigo, în statul Puebla, la aproximativ 120 de kilometri de Ciudad de Mexico şi la o adâncime de 51 de kilometri, potrivit Institutului american de Geofizică USGS.

Mexicul este o ţară cu risc seismic mare, iar un cutremur cu magnitudinea 8,1, produs luna aceasta în sudul ţări, s-a soldat cu cel puţin 90 de morţi. Ciudad de Mexico este unul dintre cele mai dens populate oraşe din lume, cu peste 20 de milioane de oameni locuind în zona metropolitană.

Aproximativ două milioane de persoane din capitală nu au curent electric sau servicii de telefonie. De asemenea, autorităţile au avertizat populaţia să nu fumeze pe străzi, pentru că au fost rupte conducte de gaze. Primarul Ciudad de Mexico, Miguel Angel Mancera, a declarat pentru postul de televiziune Televisa, că cel puţin 44 de clădiri s-au prăbuşit sau sunt grav avariate.

Cutremurul a avut loc când mulţi luau parte la o simulare de seism, la exact 32 de ani după ce un altul a ucis mii de oameni în Ciudad de Mexico. Cel puţin 55 de oameni şi-au pierdut viaţa în statul Morelos, la sud de capital, iar alţi 32 în statul Puebla. În Ciudad de Mexico au fost confirmate 49 de decese, iar alte 10 în statul Mexico. Trei oameni au murit în Guerrero.

Secretarul Internelor Miguel Angel Osorio Chong a afirmat la televiziunea locală că echipele de salvatori intervin la mai multe clădiri unde există informaţii că sunt blocaţi oameni, spunând că intervenţiile sunt făcute cu mare grijă şi că va fi nevoie de mai mulţi oameni pentru echipele de intervenţie.

sursa: stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments