Cutremur uriaș în Coreea de Nord care ar fi fost provocat de un nou test nuclear. Amenințarea lui Kim Jong-un

Cutremur uriaș în Coreea de Nord care ar fi fost provocat de un nou test nuclear. Amenințarea lui Kim Jong-un

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE, NEWS, razboi, SOCANT
522
Comentariile sunt închise pentru Cutremur uriaș în Coreea de Nord care ar fi fost provocat de un nou test nuclear. Amenințarea lui Kim Jong-un
kim jong

Un cutremur de magnitudine 6,3, produs la 10 kilometri adâncime, a fost detectat, duminică dimineaţă în Coreea de Nord, potrivit BBC.

Japonezii susțin că ar fi vorba despre un nou test nuclear – al șaselea – mai ales că a fost depistat în zona unde au de obicei loc astfel de teste.

Bănuielile vin în contextul în care Coreea de Nord doar ce afirmase că are deja o bombă cu hidrogen ce poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală.

kim jogn1

Televiziunea de stat de la Phenian a difuzat fotografii cu liderul Kim Jong-un inspectând un obiect despre care susţine că este ”bomba H”.

Potrivit KCNA, Kim Jong-Un a declarat că “toate componentele bombei H au fost 100% fabricate în țară”. Dispozitivul este “o bombă termonucleară cu o putere foarte mare, fabricată prin eforturile și cu tehnologia noastră”, a spus el, citat de KCNA.

DESFĂȘURAREA EVENIMENTELOR:

UPDATE 9:10 Coreea de Sud contrazice informațiile potrivit cărora un al doilea mare cutremur s-ar fi înregistrat.

UPDATE 9:00 Potrivit agenției sud-coreene Yonhap News, care îl citează pe șeful comisiei de apărare din parlamentul de la Seul, al șaselea presupus test nuclear ar fi avut un randament de 100 kilotone, adică adica de patru-cinci ori mai puternică decât cea aruncată la Nagasaki, în 1945.

UPDATE 8:45 Potrivit corespondentului The Guardian la Tokyo, Justin McCurry, care citează surse sud coreene, un anunț ”special și important” urmează să fie făcut duminică la televiziunea de stat din Coreea de Nord.

sursa: stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments