De ce continuă românii să iasă în stradă? Explicaţia dată de USA Today

De ce continuă românii să iasă în stradă? Explicaţia dată de USA Today

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE, POLITICA, SOCIAL
667
Comentariile sunt închise pentru De ce continuă românii să iasă în stradă? Explicaţia dată de USA Today

Presa internaţională continuă să aloce spaţii largi situaţiei politice din România, iar USA Today scrie astăzi despre protestele masive anunţate şi pentru acest weekend.

Americanii explică determinarea românilor de a ieşi în stradă pentru a-şi striga frustrarea prin teama că Ordonanţă de Urgenţă 13/2017 ar putea intra totuşi în vigoare. OUG 13 a fost adoptată în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie, ceea ce a generat revolta opiniei publice.

Ulterior, după mai multe zile în care românii au ieşit în stradă, Guvernul a abrogat ordonanţa de urgenţă prin OUG 14, însă există informaţii conform cărora OUG 13 ar putea intra în cele din urmă în vigoare..

Conform MEDIAFAX, direcţia Juridică a CSM susţine, într-un punct de vedere referitor la ordonanţa de abrogare a OUG 13, că în cazul în care actul normativ de abrogare va fi respins de Parlament, ordonanţa de urgenţă 13, de modificare a codurilor penale, va intra în vigoare.

USA Today: “Oamenii se tem

Cel mai larg protest anti-guvernamental de la incidentele violente din 1989, care s-au transformat într-o Revoluţie care l-a dat jos pe Nicolae Ceauşescu, continuă în România.

Între timp, Guvernul a retras ordonanţa pentru care oamenii au ieşit în stradă, însă oamenii se tem că ar putea intra în vigoare printr-o portiţă legislativă”, scriu cei de la USA Today.

loading...

Facebook Comments