Euronews, BBC si Al Jazeera, transmisii in direct de la Protestele din Piata Victoriei. Avertismentul venit din Bundestag

Euronews, BBC si Al Jazeera, transmisii in direct de la Protestele din Piata Victoriei. Avertismentul venit din Bundestag

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE
612
Comentariile sunt închise pentru Euronews, BBC si Al Jazeera, transmisii in direct de la Protestele din Piata Victoriei. Avertismentul venit din Bundestag

Proteste au fost organizate nu doar de romanii din tara, ci si de cei din strainatate. In semn de solidaritate, ai nostri s-au mobilizat, de pilda, in Praga ori Londra.

Dar manifestatii de sustinere au fost anuntate la Sofia si Chisinau. In tot acest timp, presa internationala continua sa se ocupe pe larg de evenimentele de la noi.

“Este imbucurator si incurajator faptul ca populatia din Romania se opune la aceasta lovitura data statului de drept. Demonstratiile in masa pe acest frig arata ca oamenii din Romania apara activ statul. UE trebuie sa fie acum de partea manifestantilor si sa ii sprijine” – sunt cuvintele lui Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag.

Daca Guvernul Grindeanu nu retrage ordonanta referitoare la modificarea Codului Penal, a avertizat Krichbaum, Romania risca sa-si piarda dreptul de vot in UE. Parlamentarul german se refera la faptul că Uniunea Europeana are prevazutăa o astfel de sanctiune pentru cazul in care, intr-o tara membra, exista amenintari sistematice la adresa statului de drept.

“Zeci de mii de romani au ocupat strazile Bucurestiului, pentru a treia noapte de manifestatii impotriva ordonatei de urgenta care dezincrimineaza unele forme de coruptie.”

Printre televiziunile internationale care au avut transmisiuni în direct de la manifestaţia din Bucuresti se numara Euronews, BBC, dar si Al Jazeera.

Proteste uriase, unele dintre cele mai importante de la caderea comunismului, zguduie Romania, dupa ce guvernul a emis o ordonanta de urgenta care pur si simplu permite coruptia oficilialilor – scrie prestigiosul New York Times, care se asteapta la continuarea demonstratiilor si in week-end.

Jurnalistii de la The Guardian scriu despre refuzul premierului roman de a retrage ordonanta care i-a adus pe oameni in strada. Publicatia britanica mentioneaza ca sunt cele mai mari proteste de la inlaturarea lui Nicolae Ceausescu incoace.

Un ministru roman demisioneaza dupa ce sute de mii de demonstranti impotriva coruptiei au iesit in strada – anunta, la randul sau, The Telegraph, care subliniaza ca in Romania nu au mai fost proteste de o asemene amploare de la caderea comunismului.

sursa: stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments